egészségközpont

Íme, az izzadás rejtett előnyei

Forróság a zsúfolt buszon, rovarcsapatok előbukkanása a semmiből, csorgó izzadság: ezek mind a nyár kevésbé kedvelt velejárói. Az utóbbi azonban előnyünkre válik, akármennyire is irtózunk tőle.

Gondoljunk csak bele: télen szívesen ülünk be egy finn-, vagy infraszaunába, hogy ellazuljunk és méregtelenítsünk.

Azonban emellett az izzadás segít:

  • A fogyásban: amikor melegünk van, testünk erősen dolgozik azon, hogy minél előbb lehűtse magát. Erre csak energia felhasználásával képes, amit a kalóriák elégetésével ér el, így „mellékhatásként” elősegítve a fogyást is.
  • A szív erősítésében: Amikor testünk próbálja lehűteni magát, szívünk hasonlóképp dolgozik, mint egy kardióedzés során. Emellett az izzadsággal együtt távozó méreganyagok miatt kisebb az esélye a keringéses problémáknak.
  • Az izmok regenerálódásában: Az izzadás során felgyorsul a keringés, mely segíti a tejsav (amitől egy edzés után izomfájdalmaink lehetnek) kiürülését és az izmok felépülését.
  • Az immunrendszer erősítésében: A méreganyagok távozása megmagyarázza ezt a tényt. Érdekesség még emellett, hogy amerikai bőrgyógyászati kutatások szerint izzadságunk kórokozó-ölő anyagokat is tartalmaz, amelyek például tuberkolózis kialakulása ellen is védenek.
  • A tisztább bőr elérésében: Megint csak a méreganyagok kiürülésének köszönhető ez. Ráadásul az izzadság „kimossa” a pórusokból a bent ragadt koszt és sminket is, így tisztábbá és ragyogóvá téve azt. Persze ez nem azt jelenti, hogy izzadás után ne mossunk arcot és ne zuhanyozzunk, sőt, hiszen hosszútávon ez irritációt is okozhat.

Tudta? Klinikánkon a túlzott izzadásban, hiperhidrózisban szenvedők számára is tudunk fájdalommentes, hatékony megoldást nyújtani! Maradjon száraz az izzasztó helyzetekben is, érdeklődjön a kezelésről és foglaljon időpontot elérhetőségeink egyikén!

Kérdése van szépészeti kezeléseinkről?

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak az Ön számára! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Ide kattintva megtalálja elérhetőségeinket vagy kattintson az alábbi gombra:

Címke :

bőrápolás

Megosztás :

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések