egészségközpont

Valóban tud mindent a striákkal kapcsolatban?

Fogadjunk, hogy bebizonyítjuk ellenkezőjét!

A nők 90%-ának van, férfiak és sportolók bőrén is megjelenik, és tigris-, vagy zebracsíkokra emlékeztet. Mi az? Igen, a striákról, vagy hétköznapibb nevén a terhességi csíkokról beszélünk. A legtöbb tudnivalót szinte mindenki ismeri velük kapcsolatban, de hallott már az alábbi érdekességekről?

  • Kétféle létezik: Striae rubra: a friss, rózsaszín, lila vagy piros színű – könnyebben halványítható. Striae alba: a régebbi, fehér vagy ezüstös, amelyek sebhelyként maradnak a bőrön.
  • Betegségek és gyógyszerek is okozhatják: a Cushing’s-, Marfan-, és Ehlers-Danos-szindrómák is lehetnek okozói. Előbbi a hormonok túlképződése, utóbbi kettő pedig a bőr gyengülése miatt tehet a striákról. Gyógyszerek (főleg szteroidok) hatására is kialakulhatnak.
  • Kialakulásuk megelőzhetetlen: Szinte mindenre igaz, hogy a megelőzés hatékonyabb az utólagos kezelésnél. Kivéve a striáknál. A nők hormonháztartása könnyen felborulhat, amit előre nem mindig lehet megjósolni. Ennek hatására hirtelen hízás is bekövetkezhet, amitől a bőr alsó rétegei könnyedén megrepednek. Lassú, kontrollált hízás közben, illetve a terhesség elején tudjuk lecsökkenteni kialakulásukat, ha megfelelő bőrápoló termékeket használunk már a kezdetektől.
  • Fiatalabb kismamáknál gyakrabban fordul elő. A fiatal bőr rugalmasabb, de ugyanakkor feszesebb is, így sokkal könnyebben reped, mint az idősebb kismamák bőre.
  • Eleinte könnyen viszkethetnek: amikor megreped a bőr, azonnal elkezdi magát újra felépíteni, ami viszketést okozhat. Ha belegondolunk, felületi sebeink is gyakran viszketnek. Vakarás helyett inkább hidratáljunk ilyenkor!

Amit ebből leginkább kiemelhetünk az az, hogy a striák a nő (vagy éppen férfi)lét természetes velejárói, elkerülni őket pedig szinte lehetetlen. Akkor mi a teendő velünk kapcsolatban? Egy könnyebb és egy nehezebb megoldás létezik:

Nehezebb: Próbálja meg elfelejteni őket

Könnyebb: Vegye igénybe lézeres striakezelésünket! Kombinált technológiánk lehetővé teszi, hogy azonnal látszódjon a változás, 3-5 alkalom után pedig szinte láthatatlanná váljanak a striák. Tegye meg az első lépést a striáktól mentes bőr felé, és vegye fel velünk a kapcsolatot egyik elérhetőségünkön!

Kérdése van a striákkal kapcsolatban?

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak az Ön számára! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Ide kattintva megtalálja elérhetőségeinket vagy kattintson az alábbi gombra:

Címke :

striák

Megosztás :

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések