Valóban a nevetés a legjobb orvosság?

Valóban a nevetés a legjobb orvosság?

Sokan hallottuk már, miszerint a nevetés a legjobb orvosság. Na, persze nem a szó szoros értelmében, hiszen nemigen hallottunk még olyan esetről amikor valaki a nevetés miatt gyógyult ki egy hosszú betegségből.

Ennek ellenére a nevetésnek vannak olyan pozitív hatásai, melyek megelőzés szempontjából annál inkább hasznosak lehetnek.

1.Stresszoldó hatású:
Tanulmányok szerint nevetés után akár 45 percig is ellazult állapotban lehetnek a stressz hatására befeszült izmok.

2.Erősíti az immunrendszert:
A nevetés endorfint (hétköznapi nevén boldogsághormont) termel és csökkenti a stresszhormonokat. Emellett az immunrendszert is erősíti, így szervezetünk ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben

3.Védi a szívet:
Serkenti a vérkeringést és erősíti az ereket, így segít a keringési problémák megelőzésében.

4.Kalóriákat éget:
Sajnos nem akkora mennyiségben, ami látványos lenne, de így is több, mint a semmi! Kutatások kimutatták, hogy 10-15 perc nevetés körülbelül 40 kalóriát éget.

5.A hosszabb élet titka?
Norvég kutatások szerint azok az emberek, akiknek jó humorérzékük van, tovább élnek, mint azok, akik ritkán nevetnek.

Bármi is történjen, jobb az élet derűs oldalára koncentrálni és naponta akár csak pár percet nevetni. Ehhez elég egy fél óra találkozó egy kedves baráttal, egy szórakoztató könyv olvasása, vagy rövid, humoros videók nézése.

Klinikánk egyik fő célja, hogy mosolyt csaljunk az Ön arcára, bármilyen okból is fordul hozzánk. Foglaljon időpontot szakrendeléseinkre, vagy esztétikai kezeléseinkre, hogy minél előbb segíthessünk problémáin és újra önfeledten nevethessen!

Szóljon hozzá

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.

Szegi Medical Center