A bőrtisztulásról röviden, avagy az új pattanások jelenthetik a bőr javulását is

A bőrtisztulásról röviden, avagy az új pattanások jelenthetik a bőr javulását is

Az akné és pattanások sok ember örök ellenségei. Akinek ilyen problémái vannak, bizonyára több pattanás elleni terméket kipróbált már. Ilyenkor nagy reményeket fűzünk az adott termékhez, de van, hogy tiszta bőr helyett csak még több pattanást találunk a tükörbe nézve.

Meglepő, de ez akár jó dolog is lehet!

Létezik egy jelenség, ami a köztudatban „skin purging”, avagy „megtisztulás” néven ismert. Ilyenkor a bőr egy adott összevető hatására gyorsabban hoz új bőrsejteket a felszínre. Ezzel együtt napokkal később a bőr mélyebb rétegeiben „megbúvó” szennyeződések pattanások is felbukkannak a szokott helyükön. Tehát bizonyos termékek hatására előbb több pattanást kell eltűrnünk, mint korábban, viszont néhány héten belül bőrünk kitisztul – már ha tényleg bőrtisztulás történt. Ezt a folyamatot többek között az olyan összetevők indíthatják be, mint például a retinol, az AHA és BHA hámlasztó savak.

Mikor tudjuk, hogy nem bőrtisztulással van dolgunk?

Amikor a termék használatát követően azonnal, vagy 24 órán belül jelennek meg pattanások, ahol azt használtuk. Emellett irritációt, bőrszárazságot is észlelhetünk. Ilyenkor azonnal hagyjuk abba a termék használatát!

Szóval lehet, hogy kis türelemmel kiderült volna több termékről is, hogy valójában működik?

Több, mint valószínű! 2 hét minimum szükséges általában ahhoz, hogy pozitív változást lássunk az új pattanások megjelenése után. Van, akinél ez eltarthat 4-6 hétig is, mivel mindenki bőre más sebességben újul meg. Ha ez után se javul a helyzet, az adott termék valóban nem nekünk való.

Amennyiben Ön hosszútávon küzd a pattanásokkal, a legjobb, ha bőrgyógyász segítségével keresi meg a megoldást. Foglaljon időpontot tapasztalt bőrgyógyászunkhoz, aki segít megszabadítani Önt a bőrgyógyászati panaszaitól! Tudjon meg többet bőrgyógyászati szakrendelésünkről!

Szóljon hozzá

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.

Felhívás!

Kedves Látogató!

  Cégünknél eddig is a pácienseink maximális védelme és kiszolgálása volt az elsődleges szempont, amely most még nagyobb jelentőséggel bír!

  A Szegi Medical Center nagyon szigorú belső működési protokollt dolgozott ki a járvány megelőzésének érdekében. Ez magába foglalja a szolgáltató egység folyamatos, intenzív fertőtlenítését, az orvosok és a munkavállalók egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, illetve a páciensek védelmére kialakított protokollok kidolgozását és betartatását.

  Cégünk csatlakozik a járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló hazai és nemzetközi erőfeszítésekhez, amelyekben fontos az Önök részvétele is, ezért a Cégünk tulajdonosi és vezetői köre az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A szakrendelésekre és szépészeti kezelésekre csak az alábbi feltételek mellett lehet bejelentkezni:
   • bejelentkezést követően recepciósaink mindenkit visszahívnak, és egy többpontos, a jelenlegi járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló kérdőívet fognak kitölteni az Önök együttműködésével,
   • amennyiben a legkisebb kockázat is felmerül, felajánlunk egy későbbi időpontban történő ismételt egyeztetést,
   • ha a kérdőív válaszai alapján az időpont lefoglalható, de a kezelés 2 napot meghaladó időpontban valósul meg, recepciósaink a kezelés előtti napon ismételten telefonálnak és egy pár kérdést ismételten feltesznek,
   • nagyon fontos, hogy akit recepciósaink nem érnek el telefonon és az előzetes szűréseket nem tudják lefolytatni, azt, a többi páciensünk érdekében nem áll módunkban fogadni.
  • Az elfogadott páciensek a klinikára való érkezést követően fertőtlenítési protokollon mennek keresztül, amelyhez nagy tisztelettel kérjük az együttműködésüket. Ez a protokoll kéz-, ruha-, és cipőfertőtlenítésből áll.
  • Meg szeretnénk kérni az érkező pácienseket, hogy maszkban érkezzenek és amíg klinikánkon tartózkodnak azt ne távolítsák el. 
  • A Szegi Medical Centerben egyidőben maximum 5 paciens tartózkodhat, ezért kérnénk a rendelési és kezelési idők pontos betartását illetve, hogy kísérő nélkül jöjjenek. Ha mindenképpen kísérővel szeretnének érkezni, akkor kísérőjének is végig kell csinálnia a meghatározott protokollt.
  • Javasoljuk pácienseinknek, hogy a kezelésekre ne tömegközlekedéssel érkezzenek.

  Ezek a protokollok lehet, hogy egy kis kellemetlenséget, nagyobb türelmet igényelnek, de biztonságossá teszik a Szegi Medical Centerben eltöltött időt és az igénybe vett szolgáltatásokat. Az időpontokat nem kell lemondani, a kívánt kezeléseket el lehet végeztetni. 

  Köszönjük türelmüket és együttműködésüket,

  Szegi Medical Center tulajdonosai és vezetősége

   

  X
  Kapcsolatfelvétel

   Időpontfoglalás

   Kezelésre, Vizsgálatra, Konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével is foglalhat időpontot.


   Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató


   X
   IDŐPONTFOGLALÁS

   Szegi Medical Center