Otthoni szépségtrükkök, amik több galibát okoznak, mint jót

Otthoni szépségtrükkök, amik több galibát okoznak, mint jót

Az internet az információk kifogyhatatlan tárháza, bármilyen témáról is legyen szó.

Ez a szépségápolásra különösképp vonatkozik: még mindig nagyon felkapottak az otthoni, „csináld magad” típusú szépségápolási módszerek, trükkök. Vigyáznunk kell azonban ezekkel a módszerekkel, mivel zömükkel könnyen kárt okozhatunk magunkban. Ha ezek közül eddig bármelyiket használta, jobb, ha felhagy vele!

 1.  Fogkrém a pattanások ellen
  A bőrünk egész hónapban tiszta, mint a tavaszi égbolt, majd egy különleges esemény előtti estén megjelenik az arcunkon egy hatalmas pattanás. Mindenkivel előfordult már ez, persze ilyenkor semmilyen erre való termék nincs otthon. Gyakran olvasni, hogy vészhelyzet esetén a fogkrém baktériumölő és szárító hatása miatt jó megoldás pattanás eltüntetésére. Jobban tesszük azonban, ha a fogkrémet csak fogmosásra használjuk, mivel túlzottan kiszáríthatja a bőrt, ezzel csak rontva a helyzeten.
 2.  Szempillagöndörítő felmelegítése
  Sajnos nem mindenkit áldottak meg az égiek hosszú, íves pillákat. Csalni így is lehet – szempillaspirállal és szempillagöndörítővel. Van, akinek még ez sem elég, így a szempillagöndörítőjét hajszárítóval, vagy ami még veszélyesebb, öngyújtóval melegíti fel, hogy még tartósabb legyen a hatás. Már kapható melegíthető szempillagöndörítő, úgyhogy az otthoni megoldások helyett inkább szerezzünk be ebből egyet. Mindenki hosszú szempillákra vágyik, de nem éri meg értük égési sérülést szerezni!
 3. Hajlakk sminkfixálóként
  Igen, jól olvasta. Bár elsőre furcsának tűnhet, ez egy régi, sokak által használt praktika. Már kevésbé gyakori, mégis vannak még olyan nők, aki a hajlakkra esküdnek, ha szeretnék, hogy sminkjük egész nap a helyén maradjon. Mondanunk sem kell, miért veszélyes ez: magas alkoholtartalma, illetve a benne lévő különböző kémiai anyagok miatt a hajlakk még a hajunknak sem tesz jót hosszútávon. A bőrt meglehetősen kiszárítja és érzékennyé teszi. Ha szeretnénk, hogy sminkünk tökéletes maradjon egész nap, használjunk az erre a célra kifejlesztett sminkfixáló permetet!
 4. Citrom pattanások és sötét foltok ellen
  Itt lép szabályba az, hogy attól még, hogy valami természetes, nem biztos, hogy az arcunkra kell kenni. Magas savtartalma miatt a citrom leve irritálhatja és kiszáríthatja a bőrt. Ráadásul a citrom leve fototoxikus, így, ha használata után kimegyünk a napfényre, az ultraviola sugarak hatására még jobban sérül a bőr. Inkább maradjunk a bőrgyógyászatilag tesztelt termékeknél!

A lista gyakorlatilag végtelen, így megállunk a negyedik pont után. A legjobban akkor cselekszünk, ha kikérjük egy szakember, például bőrgyógyász, vagy kozmetikus véleményét és úgy teszünk a szépségünkért, hogy az valóban csak jó hatással legyen egészségünkre.

Hasonló cikkekért kattintson ide!

Szóljon hozzá

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.

Felhívás!

Kedves Látogató!

  Cégünknél eddig is a pácienseink maximális védelme és kiszolgálása volt az elsődleges szempont, amely most még nagyobb jelentőséggel bír!

  A Szegi Medical Center nagyon szigorú belső működési protokollt dolgozott ki a járvány megelőzésének érdekében. Ez magába foglalja a szolgáltató egység folyamatos, intenzív fertőtlenítését, az orvosok és a munkavállalók egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, illetve a páciensek védelmére kialakított protokollok kidolgozását és betartatását.

  Cégünk csatlakozik a járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló hazai és nemzetközi erőfeszítésekhez, amelyekben fontos az Önök részvétele is, ezért a Cégünk tulajdonosi és vezetői köre az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A szakrendelésekre és szépészeti kezelésekre csak az alábbi feltételek mellett lehet bejelentkezni:
   • bejelentkezést követően recepciósaink mindenkit visszahívnak, és egy többpontos, a jelenlegi járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló kérdőívet fognak kitölteni az Önök együttműködésével,
   • amennyiben a legkisebb kockázat is felmerül, felajánlunk egy későbbi időpontban történő ismételt egyeztetést,
   • ha a kérdőív válaszai alapján az időpont lefoglalható, de a kezelés 2 napot meghaladó időpontban valósul meg, recepciósaink a kezelés előtti napon ismételten telefonálnak és egy pár kérdést ismételten feltesznek,
   • nagyon fontos, hogy akit recepciósaink nem érnek el telefonon és az előzetes szűréseket nem tudják lefolytatni, azt, a többi páciensünk érdekében nem áll módunkban fogadni.
  • Az elfogadott páciensek a klinikára való érkezést követően fertőtlenítési protokollon mennek keresztül, amelyhez nagy tisztelettel kérjük az együttműködésüket. Ez a protokoll kéz-, ruha-, és cipőfertőtlenítésből áll.
  • Meg szeretnénk kérni az érkező pácienseket, hogy maszkban érkezzenek és amíg klinikánkon tartózkodnak azt ne távolítsák el. 
  • A Szegi Medical Centerben egyidőben maximum 5 paciens tartózkodhat, ezért kérnénk a rendelési és kezelési idők pontos betartását illetve, hogy kísérő nélkül jöjjenek. Ha mindenképpen kísérővel szeretnének érkezni, akkor kísérőjének is végig kell csinálnia a meghatározott protokollt.
  • Javasoljuk pácienseinknek, hogy a kezelésekre ne tömegközlekedéssel érkezzenek.

  Ezek a protokollok lehet, hogy egy kis kellemetlenséget, nagyobb türelmet igényelnek, de biztonságossá teszik a Szegi Medical Centerben eltöltött időt és az igénybe vett szolgáltatásokat. Az időpontokat nem kell lemondani, a kívánt kezeléseket el lehet végeztetni. 

  Köszönjük türelmüket és együttműködésüket,

  Szegi Medical Center tulajdonosai és vezetősége

   

  X
  Kapcsolatfelvétel

   Időpontfoglalás

   Kezelésre, Vizsgálatra, Konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével is foglalhat időpontot.


   Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató


   X
   IDŐPONTFOGLALÁS

   Szegi Medical Center