Hogyan ápolja a bőrét ősszel?

Az új évszak beköszöntével ránk törhet a bizonytalanság, hogy a könnyű krémek és a fényvédők után mégis, mivel lehetne életre kelteni a hirtelen megfakuló és foltokban száradó bőrünket. Erre az örök, sosem múló problémára keressük a választ alant.

A radírozás, illetve a hámlasztás fontosságáról

Az első hűvös napok rendkívüli módon megviselhetik a bőrünket. Kétségbeesés helyett azonban érdemes körülnézni a bőrradírok és a hámlasztók piacán. A jó minőségű termékek segítenek eltüntetni az elhalt, száraz hámréteget, ami tökéletes alapot ad a bőrápolás további fázisaihoz. Tudni kell, hogy az AHA-savak önmagunkban sokkal eredményesebbek a hámlasztásban, mint a bőrradírok, viszont a kívánt hatás eléréséhez érdemes kombinálni a kétféle technikát. A kisebb koncentrációjú hámlasztókat naponta érdemes bevetni, míg a 10%-os nagyágyúkat heti egyszer, maximum kétszer ajánlott használni. A bőrradírt érzékeny bőr esetében ne, vagy az arcbőr kihagyásával alkalmazzuk heti 1-2 alkalommal.

Ősszel se feledkezzünk meg a fényvédőkről!

Hiába tapasztaljuk úgy, hogy már nem olyan erős a napfény, arcbőrünk ugyanúgy ki van téve a káros sugaraknak, mint a melegebb évszakokban. Hámlasztás esetén pedig ez fokozottan igaz. Szerencsére ma már az alapozók egy jó része tartalmaz fényvédőt, érdemes hát körbenézni a hazai kínálatban. Számos alternatíva áll rendelkezésre azok számára is, akik nem, vagy csak ritkán sminkelnek.

Vitaminokat a bőrre!

Az egészséges életmód szerves része, hogy vitaminokkal, étrendkiegésztőkkel támogatjuk szervezetünk működését. Talán kevesebben tudják, hogy a bőrápolásban is fontos szerepe van a vitaminoknak.

Csak hogy néhány példát említsünk: a C-vitamin feszesebbé, fiatalosabbá teszi bőrt, míg az A vitamin, illetve a retinol segít a túlzott faggyútermelés visszaszorításában, illetve a ráncok elleni küzdelemben. Az őszi-téli időszakban meg fogja hálálni a bőrünk, ha figyelmet fordítunk arra, hogy milyen hatóanyagokkal tápláljuk.

Fokozzuk a hatékonyságot!

Ha idén ősszel még ennél is hatékonyabb módszerekkel szeretné felvenni a harcot a szeszélyes időjárás káros hatásaival szemben, keressen minket bátran! Ingyenes konzultációnk keretein belül korszerű és hatékony megoldásokat ajánlunk bőrproblémáira!

Olvasson bővebben bőrmegújító kezeléseinkről

Felhívás!

Kedves Látogató!

  Cégünknél eddig is a pácienseink maximális védelme és kiszolgálása volt az elsődleges szempont, amely most még nagyobb jelentőséggel bír!

  A Szegi Medical Center nagyon szigorú belső működési protokollt dolgozott ki a járvány megelőzésének érdekében. Ez magába foglalja a szolgáltató egység folyamatos, intenzív fertőtlenítését, az orvosok és a munkavállalók egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, illetve a páciensek védelmére kialakított protokollok kidolgozását és betartatását.

  Cégünk csatlakozik a járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló hazai és nemzetközi erőfeszítésekhez, amelyekben fontos az Önök részvétele is, ezért a Cégünk tulajdonosi és vezetői köre az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A szakrendelésekre és szépészeti kezelésekre csak az alábbi feltételek mellett lehet bejelentkezni:
   • bejelentkezést követően recepciósaink mindenkit visszahívnak, és egy többpontos, a jelenlegi járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló kérdőívet fognak kitölteni az Önök együttműködésével,
   • amennyiben a legkisebb kockázat is felmerül, felajánlunk egy későbbi időpontban történő ismételt egyeztetést,
   • ha a kérdőív válaszai alapján az időpont lefoglalható, de a kezelés 2 napot meghaladó időpontban valósul meg, recepciósaink a kezelés előtti napon ismételten telefonálnak és egy pár kérdést ismételten feltesznek,
   • nagyon fontos, hogy akit recepciósaink nem érnek el telefonon és az előzetes szűréseket nem tudják lefolytatni, azt, a többi páciensünk érdekében nem áll módunkban fogadni.
  • Az elfogadott páciensek a klinikára való érkezést követően fertőtlenítési protokollon mennek keresztül, amelyhez nagy tisztelettel kérjük az együttműködésüket. Ez a protokoll kéz-, ruha-, és cipőfertőtlenítésből áll.
  • Meg szeretnénk kérni az érkező pácienseket, hogy maszkban érkezzenek és amíg klinikánkon tartózkodnak azt ne távolítsák el. 
  • A Szegi Medical Centerben egyidőben maximum 5 paciens tartózkodhat, ezért kérnénk a rendelési és kezelési idők pontos betartását illetve, hogy kísérő nélkül jöjjenek. Ha mindenképpen kísérővel szeretnének érkezni, akkor kísérőjének is végig kell csinálnia a meghatározott protokollt.
  • Javasoljuk pácienseinknek, hogy a kezelésekre ne tömegközlekedéssel érkezzenek.

  Ezek a protokollok lehet, hogy egy kis kellemetlenséget, nagyobb türelmet igényelnek, de biztonságossá teszik a Szegi Medical Centerben eltöltött időt és az igénybe vett szolgáltatásokat. Az időpontokat nem kell lemondani, a kívánt kezeléseket el lehet végeztetni. 

  Köszönjük türelmüket és együttműködésüket,

  Szegi Medical Center tulajdonosai és vezetősége

   

  X
  Kapcsolatfelvétel

   Időpontfoglalás

   Kezelésre, Vizsgálatra, Konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével is foglalhat időpontot.


   Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató


   X
   IDŐPONTFOGLALÁS

   Szegi Medical Center