Tévhitek és érdekességek a testalkatokról

Tévhitek és érdekességek a testalkatokról

Alapvetően 5 női és 3 férfi testalkatot különböztetünk meg. Bizonyára ismerik a hölgyek alaktípusait jelölő oszlop, tölcsér, homokóra, alma, körte elnevezéseket, illetve a téglalap, háromszög és ovális besorolásokat, amelyeknek segítségével az urak testalkatát különböztetjük meg. Viszont talán kevesebben ismernek bizonyos tényeket, amelyek sokat segíthetnek az önelfogadásban és a harmonikus öltözködési szokások kialakításában.

Nem minden homokóra alkatú nő rendelkezik dús keblekkel

Elterjedt az a tévhit, mely szerint csak a dús idomú, vékony derekú nők sorolhatók a homokóra alkathoz. Ám ezt koránt sincs mindig így. Valójában a váll, a derék és a csípő egymáshoz viszonyított arányai adják ki a homokóra formát.

Hagyd az oversize ruhát másra!

A különböző alkatok szívesen nyúlnak a nagyobb méretű, oversize ruhák után az egyenletes összkép reményben. De a legtöbb esetben ez sajnos nem működik. Sokkal jobb megoldás, ha kihangsúlyozzuk az előnyös területeket. Ha szép a válla, lába, dekoltázsa, ne féljen megmutatni a világnak! Ha pedig karcsú a dereka, hangsúlyozza egy övvel.

A minták erősítenek, de ez nem mindig baj!

Bár hódítanak a letisztult, monochrome szettek, néha érdemes kísérletezni a mintákkal is. Azon túl, hogy játékosságot visznek megjelenésünkbe, arányainkat is jótékonyan befolyásolhatják a jól megválasztott minták. Az oszlop alkatúaknak kifejezetten előnyösek a nagy minták, a vastag csíkok, a hatalmas pöttyök, míg a többi alkat játszhat a finomabb rajzolatokkal. A körte alkatúaknak érdemes a felsőtestüket mintába burkolni, míg a tölcsér alkatú hölgyek elmerülhetnek a motívumokkal gazdagított szoknyák és nadrágok világában.

Nem a homokóra, hanem az oszlop alkat a nyerő!

Legalábbis a divat világában, ahol test úgy viszonyul a ruhához, ahogy a vászon a festményhez. A valóságban az alkatnak semmi köze sincs a szépséghez, mégis, sokan úgy gondolják, hogy a homokóra alkatúaknak a legkönnyebb, hiszen raktuk minden jól áll. Sajnos, ez nem mindig van így. A zsákruhák, a magasderekú nadrágok, a fodrok a deréktájon és a garbók kifejezetten visszavethetik ezen alkat előnyeit.

Felhívás!

Kedves Látogató!

  Cégünknél eddig is a pácienseink maximális védelme és kiszolgálása volt az elsődleges szempont, amely most még nagyobb jelentőséggel bír!

  A Szegi Medical Center nagyon szigorú belső működési protokollt dolgozott ki a járvány megelőzésének érdekében. Ez magába foglalja a szolgáltató egység folyamatos, intenzív fertőtlenítését, az orvosok és a munkavállalók egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, illetve a páciensek védelmére kialakított protokollok kidolgozását és betartatását.

  Cégünk csatlakozik a járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló hazai és nemzetközi erőfeszítésekhez, amelyekben fontos az Önök részvétele is, ezért a Cégünk tulajdonosi és vezetői köre az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A szakrendelésekre és szépészeti kezelésekre csak az alábbi feltételek mellett lehet bejelentkezni:
   • bejelentkezést követően recepciósaink mindenkit visszahívnak, és egy többpontos, a jelenlegi járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló kérdőívet fognak kitölteni az Önök együttműködésével,
   • amennyiben a legkisebb kockázat is felmerül, felajánlunk egy későbbi időpontban történő ismételt egyeztetést,
   • ha a kérdőív válaszai alapján az időpont lefoglalható, de a kezelés 2 napot meghaladó időpontban valósul meg, recepciósaink a kezelés előtti napon ismételten telefonálnak és egy pár kérdést ismételten feltesznek,
   • nagyon fontos, hogy akit recepciósaink nem érnek el telefonon és az előzetes szűréseket nem tudják lefolytatni, azt, a többi páciensünk érdekében nem áll módunkban fogadni.
  • Az elfogadott páciensek a klinikára való érkezést követően fertőtlenítési protokollon mennek keresztül, amelyhez nagy tisztelettel kérjük az együttműködésüket. Ez a protokoll kéz-, ruha-, és cipőfertőtlenítésből áll.
  • Meg szeretnénk kérni az érkező pácienseket, hogy maszkban érkezzenek és amíg klinikánkon tartózkodnak azt ne távolítsák el. 
  • A Szegi Medical Centerben egyidőben maximum 5 paciens tartózkodhat, ezért kérnénk a rendelési és kezelési idők pontos betartását illetve, hogy kísérő nélkül jöjjenek. Ha mindenképpen kísérővel szeretnének érkezni, akkor kísérőjének is végig kell csinálnia a meghatározott protokollt.
  • Javasoljuk pácienseinknek, hogy a kezelésekre ne tömegközlekedéssel érkezzenek.

  Ezek a protokollok lehet, hogy egy kis kellemetlenséget, nagyobb türelmet igényelnek, de biztonságossá teszik a Szegi Medical Centerben eltöltött időt és az igénybe vett szolgáltatásokat. Az időpontokat nem kell lemondani, a kívánt kezeléseket el lehet végeztetni. 

  Köszönjük türelmüket és együttműködésüket,

  Szegi Medical Center tulajdonosai és vezetősége

   

  X
  Kapcsolatfelvétel

   Időpontfoglalás

   Kezelésre, Vizsgálatra, Konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével is foglalhat időpontot.


   Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató


   X
   IDŐPONTFOGLALÁS

   Szegi Medical Center