5+1 dolog, amit a kavitációs zsírbontásról tudnod kell!

5+1 dolog, amit a kavitációs zsírbontásról tudnod kell!

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kavitációs zsírbontás. Nem meglepő, hisz ezen speciális, ultrahangos kezelés segítségével könnyen és fájdalommentesen szabadulhatunk meg a nem kívánt zsírfeleslegtől testünk különböző részein.

A kavitációs zsírbontásnak köszönhetően testkerületünk tartósan csökken, megszűnnek az eltávolíthatatlannak tűnő zsírpárnák, sőt, még a szülés vagy szoptatás után megmaradt és feleslegesnek ítélt zsír is eltávolítható. A kezelés kiválóan alkalmazható a has, a comb, a fenék, a csípő és a karok felületein egyaránt.

1. Mi is pontosan a kavitációs zsírbontás?

A kavitációs zsírbontás alapja - ahogy az az eljárás nevéből is adódik - a kavitáció nevű fizikai jelenség. Kavitáció akkor következik be, ha egy anyag a nyomás esése következtében folyadék fázisból hirtelen gáz fázisba megy át.

„A kozmetikai és orvosi kezeléseknél a kavitáció egy, az ultrahang hullámok által kifejtett hatás, mely hullámok speciális frekvencián kerülnek kibocsátásra.”

Vagyis a kavitáció jelensége meghatározott ultrahang beállítások mellett jön létre, ami azért fontos, mert a frekvenciát és az erősséget úgy lehet kiválasztani, hogy az a környező szöveteket, illetve a zsírtól eltérő sejteket ne károsítsa.

A kavitációs zsírbontás tehát egy olyan eljárás, amely során speciális ultrahang rezgések folyosítják el a test körvonalát csúfító zsírszöveteket.

Az ultrahangos zsírbontás során az elbontott zsír a nyirokrendszer segítségével kerül elszállításra, szervezetünkből pedig vizelettel és széklettel távozik.

2. Fogyás fájdalmak nélkül - A kavitációs zsírbontás előnyei

A zsírleszívással ellentétben az ultrahangos zsírbontásnál távol marad a tű, a vér, a kötszer, és távol maradnak a könnyek is. A kezelés fájdalommentes, csupán enyhe melengető vagy bizsergető érzés tapasztalható.

Mint köztudott, az ultrahangot rendszeresen használják diagnosztikai és terápiás célokra egyaránt, így a kezelés gyakorlatilag kockázatmentes, szemben az invazív sebészeti beavatkozásokat igénylő fájdalmas módszerekkel.

Az eljárás megközelítőleg 20-60 perc közötti időt vesz igénybe a kezelendő testfelülettől függően, de a legtöbb esetben már 25 perc alatt elvégezhető a kezelés. Elmondhatjuk, hogy egy ebédszünetnél semmiképp sem rabol több időt az életünkből, ami valljuk be, kiemelten fontos tényező manapság, amikor minden perc aranyat ér. S ha már az időtényezőnél tartunk, jogosan adja magát az a kérdés, hogy:

3. Mikor látható a kavitációs zsírbontás eredménye?

Szintén az ultrahangos zsírbontás javára írható, hogy a kezelés eredménye rövid időn belül is szemmel látható.

Van, hogy az eredmény - vagy részeredmény - rögtön az első kezelést követően látszik, általánosságban véve azonban három nap elteltével mérhető centivel is az optimális eredmény.

Ez természetesen - mint oly sok minden más az életünkben - nagy mértékben függ egyéni adottságainktól és a célzott területtől, ahonnan a feleslegesnek ítélt zsírt el szeretnénk tüntetni.

A türelem minden esetre garantáltan rózsát terem: a kavitációs zsírbontásnak köszönhetően néhány hét vagy néhány hónap elteltével garantáltan egy megújult külső fog visszaköszönni a tükörből.

4. A kavitációs zsírbontás menete

A zsírbontó kezelés elején ultrahang zselével kenjük be a kezelni kívánt területet, hogy az ultrahang könnyedén, akadálymentesen mozoghasson.

A kezelőfejet a megfelelő területre helyezzük, majd lassan, határozottan, körkörös mozdulatokat alkalmazva mozgatjuk a szív irányába. A páciens halk, “ciripelő” hangot hall egészen a kezelés végéig, mely teljesen természetes.

FONTOS: Már a kezelés megkezdése előtt is fogyasszunk el legalább egy liter folyadékot! (Leginkább szénsavmentes ásványvíz vagy cukormentes tea javasolt.) A kavitációs kúrakezelés alatt is kiemelten fontos odafigyelnünk a folyadékbevitelre, így ajánlott végig napi 3-4 liter (egészséges) folyadékot is meginni.

Ami nélkül pedig nincs eredmény:

 • egyéni konzultáció,
 • szakember által javasolt diéta betartása,
 • vérbőséget fokozó krém használata a kezelt testfelületen,
 • legalább napi 30 perc mozgás.

5. Hány kezelés hozza meg a várt eredményt?

Két kezelés között mindig teljen el minimum 72 óra, de lehetőség szerint inkább egy hét pihenés után legyen a következő zsírbontás. Mindenképp érdemes az első kezelés előtt, majd a további kezelések után fotókat készíteni magunkról, hogy boldog arccal konstatáljuk a változást.

Egy testrész kúrája átlagosan 10 alkalmat vesz igénybe. De ne feledjük: minden egyén más és más!

A Szegi Medical Centernél segítünk, hogy vendégeink egy alapos konzultáció keretén belül tájékozódjanak arról, hogy az általuk feleslegesnek vélt zsírfelesleg eltüntetésére mit javaslunk. Ide kattintva foglalható időpont ingyenes konzultációnkra!

+1. Mikor NEM javasolt kavitációs zsírbontás

A kavitációs zsírbontás nem javasolt azoknak, akiknél az alábbi kórképek, betegségek közül valamelyik fennáll:

 • artériás magas vérnyomás,
 • autoimmun betegségek,
 • belső- és/vagy középfülpanasz,
 • csont-tuberkolózis,
 • daganatos megbetegedés,
 • elégtelen májműködés,
 • elégtelen veseműködés,
 • epilepszia,
 • fertőző betegségek,
 • központi idegrendszer krónikus sérülése,
 • lázas állapot,
 • nagyobb fokú szívbetegség,
 • nem kezelt cukorbetegség.

A kezelés továbbá nem javasolt a menstruáció első napjaiban, terhesség és szoptatás ideje alatt, valamint azoknak a személyeknek, akiknek testébe fémprotézist vagy fémspirált helyeztek be.

Szegi Medical Center