egészségközpont
szőrtelenítés

Élet a lézeres szőrtelenítés előtt és után

Ha hosszú távon és eredményesen szeretnénk megszabadulni a nemkívánatos szőrszálaktól, a lézeres szőrtelenítés a leghatékonyabb eljárás. A néhány hónapos kezelésnek köszönhetően ugyanis sokéves szőrtelenség érhető el.

Hitte volna, hogy világszerte megközelítőleg 2 milliárd borotva landol a szemétben egy év alatt? Ez persze valahol nem meglepő, hiszen egy borotválást követően a szőrtelen állapot mindössze pár napig tart, majd kezdhetjük elölről a folyamatot.

A lézeres szőrtelenítés előnyei

Bizonyára sokan emlékeznek a Jóbarátok című sorozat ikonikus jelenetére, amikor Phoebe és Monica „fájdalommentesen” próbálták végtagjaikat gyantázni, de az eredmény közel sem volt fájdalommentes, sőt. 

Az epilálás hatása is csupán pár hétig tart, így ha valóban hosszú távon szeretnénk megszabadulni a szőrszálaktól, a lézeres szőrtelenítés az egyetlen járható út.

A lézeres szőrtelenítés kapcsán egy olyan fájdalommentes, precíz, kényelmes, gyors, költséghatékony eljárásról beszélünk, amely a tudomány jelen állása szerint a legeredményesebb.

Nem mellesleg ez az eljárás szőrtüszőgyulladás ellen is kiválóan alkalmazható. Mivel „gyökerestől” szünteti meg a fájdalmat, a bőrgyógyászok is küldenek szőrtüszőgyulladással küzdő pácienseket lézeres kezelésre.

Jöjjön el hozzánk konzultációra!

Amennyiben bővebb információkat szeretne megtudni a lézeres szőrtelenítésről, keresse fel szakembereinket, akik elvégzik a szükséges vizsgálatokat, és felállítják a diagnózist!

Mely testrészeken alkalmazható?

Lézeres szőrtelenítéssel gyakorlatilag a teljes testfelszín kezelhető. Hölgyek esetében leggyakoribb a végtagok (karok, lábak), arc, hónalj, bikinivonal és az intim testrészek. 

Férfiaknál a leggyakrabban kezelt testrészek általában a hát, a mellkas, az arc és a tarkó. 

A szemöldök kezelése veszélyeztetheti a szem épségét, a szemöldökök közötti rész viszont kezelhető.

szőrtelenítés

Mi a helyzet az ősz szőrszálakkal?

Az olyan szőrszálaknál, amelyek nem tartalmaznak festékanyagot – így az ősz és a fehér szőrszálaknál – a kezelés csak abban az esetben hatásos, ha a szőrszálak bőrfelszín alatti részében található melanin.

Intim lézeres szőrtelenítés

Manapság divat a nemi területek szőrtelenítése, noha a trendeken túl gyakran higiénés vagy vallási okok is állhatnak a háttérben. A borotválás és gyantázás óriási hátránya többek között, hogy nem elég, hogy a szőrszálak pár nap múlva újra kinőnek, de még szúrós, kellemetlen érzést is okoznak.

Egy dióda lézeres szőrtelenítés után viszont már az első alkalmat követően jóval kevesebb szőrszál nő, melyek ráadásul jóval puhábbak is.

A teljes simaság eléréséhez javasoljuk a fenék belső két oldalának szőrtelenítését is.

Fontos tudni az intim lézeres szőrtelenítésről:

  • A kezelés előtt biztosítunk intim törlőkendőt;
  • Lehetőség van fazon és személyre szabott forma kialakítása a szeméremdombon;
  • A kezelést követő napokban érdemes kerülni a borotvát és hagyni regenerálódni a területet.
  • Kollégáink minden kérdést megválaszolnak, a teljes körű diszkréció és empátia biztosított.

Lézeres szőrtelenítés anyajegy esetén

A kezelés megkezdése előtt megvizsgáljuk, hogy van-e anyajegy, tetoválás, heg, vagy bármilyen egyéb bőrelváltozás az adott területen. 

A kezelést végző szakember fehér festéket vagy jelölőt alkalmaz ezeken a területeken, mivel a fehér felületen a lézerfény nem nyelődik el, hanem visszaverődik.

Amennyiben a kezelendő felületen jóval több anyajegy található, kliensünk biztonsága érdekében elkerüljük a területet.

Teendők lézeres szőrtelenítés előtt

  • A beavatkozás előtt 5 nappal kerüljük a napozást és a szoláriumozást, valamint a kezelés előtti napon a szauna és a forró fürdő sem tanácsos. 
  • Amennyiben páciensünk antibiotikum-kúrán vesz rész, úgy a kezelést sajnos el kell halasztanunk.
  • A kezelés előtt 1 hónappal csak borotválni lehet az adott területet. Sem a gyantázás, sem pedig az epilálás nem megengedett. (A szőrszál a lézeres kezelésnél vezetőként szolgál, ha azt előtte a gyökerénél távolítjuk el, hatástalan lesz az eljárás.)
  • A kezelés napján nem ajánlott dezodor és testápoló használata a szőrteleníteni kívánt felületeken. A kezelések között is kizárólag borotvát lehet használni.

Élet a lézeres szőrtelenítés után

A lézeres kezelés után 5 napig szigorúan tilos a napozás, valamint a szolárium használata. Amennyiben a kezelt felület napfénynek van kitéve, legalább 50 faktoros naptejjel kenjük be ebben az 5 napos időszakban. Az első napokban a szauna és a forró fürdő úgyszintén tilos!

A szőrtelenítés után a bőr kipirosodhat, ami teljesen normális reakció, és legtöbbször pár órán belül el is múlik. A szőrszálak a kezelést követő 5-10 napon belül hullanak ki.

A lézeres szőrtelenítés mellékhatásai

Mint minden beavatkozásnak, úgy a lézeres szőrtelenítésnek is lehetnek mellékhatásai. A bőrpíren túl a pigmentanomáliák már mellékhatásként említhetők, melyek bár elmúlnak maguktól, ám jóval hosszabb ideig tartanak. 

Egészen extrém esetekben mellékhatás lehet hegesedés vagy felületi égési sérülés is. Amennyiben hipopigmentáció vagy hiperpigmentáció jelentkezne mellékhatásként, az nagyon hatékonyan kezelhető. 

A Szegi Medical Centerben azonban a csúcstechnológiás eszközöknek és a kiváló szakembereknek köszönhetően a legnagyobb biztonságban lehet!

Hány kezelés szükséges?

A tartós szőrtelenítésnél a szükséges kezelések száma egyéni adottságoktól és a kezelt testrésztől függ. Egy hónalj végleges szőrtelenítése például jóval rövidebb időn belül megvalósulhat, mint egy lábszáré. 

Orvoscentrumunkban egy kezeléssorozat átlagosan 4-10 alkalomból áll.

A kezelések között általában 3-8 hét telik el, de ez is teljes mértékben egyén- és testtájfüggő. Szakképzett kollégáink végig rendelkezésre állnak, a kezelést személyre szabott konzultáció előzi meg. 

Csúcstechnológiás berendezéseinknek (Clarity II és Prime Lase) köszönhetően  már az első szőrtelenítő kezelés is látványos eredményt hoz!

A kezelés során először megtisztítjuk, majd speciális géllel kenjük be a kezelendő felületet. Prémium kategóriás berendezéseink hűtött kezelőfelületeinek köszönhetően a kezelés fájdalommentes

Mivel azonban nincs két egyforma páciens, és vannak olyan személyek, akiknek a fájdalom- és hőtűrő képességük alacsony, ők tapasztalhatnak minimális kellemetlenséget. 

Kérdése van a lézeres szőrtelenítésről?

A Szegi Medical Center munkatársai konzultációt biztosítanak az Ön számára! Keressen minket bizalommal e-mailben vagy telefonon! 

Foglaljon időpontot!

Nálunk mindent megtalál egy helyen - az esztétikai kezelésektől kezdve, a szakrendeléseken át, egészen a diagnosztikai vizsgálatokig. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra!

Legújabb bejegyzések