5 megdönthetetlen érv a zsírfagyasztás mellett

5 megdönthetetlen érv a zsírfagyasztás mellett

Nem csalás és nem ámítás: a  zsírfagyasztás a “legcoolabb” műtét nélküli zsírbontó eljárás, amellyel gyakran találkozhatsz kriolipolízis vagy cryolipolysis zsírbontás néven is.

Ha te is érezted már azt, hogy a szigorú diéták és a kőkemény edzések ellenére mégsem akarnak eltűnni egyes testrészeidről a kisebb-nagyobb zsírpárnák, akkor ez az eljárás abszolút neked való. Ne hagyd, hogy a makacs zsírsejtek meggátoljanak abban, hogy olyan alakod legyen, amilyet mindig is szerettél volna!

1. Rengeteg testrészen használható!

Mielőtt ezt a  kérdést megválaszolnánk, fontos kitérnünk arra, hogy a zsírfagyasztás hatékonyságát, eredményességét és biztonságát Amerikában, Kanadában, Európában és más nemzetközi piacokon is számtalan klinikai tanulmány igazolja.

Ennek tükrében bizton állíthatjuk, hogy cryolipolysis remekül alkalmazható többek között az alábbi testrészeken, testtájakon:

 • has;
 • comb;
 • fenék; 
 • kar; 
 • csípő.

 

Mindemellett kiválóan alkalmas a toka eltávolítására is!

2. Nincs szövetkárosodás!

A kriolipolízis során a fagyasztás élettani hatásait vesszük figyelembe: a megcélzott zsírsejtek sejthalált szenvednek el. A bőr alatti zsírszövet a környező szövetek károsodása nélkül tud csökkenni, ami annak köszönhető, hogy a zsírsejtek kevésbé ellenállóak a hideggel szemben, mint az azt körülölelő szövetek.

A kezelés során a vákuumos fej beszívja az adott testrészt, majd fokozatos hűtés folyamán - elérve akár a mínusz 10 Celsius-fokot - a zsírsejtek jelentős részét véglegesen megsemmisíti. Az eredmény függ a hűtési hőmérséklettől és a hűtési időtől: minél több az eltelt idő és minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál több zsírszövetet lehet lebontani.

3. Látványos eredmény, kevés kezeléssel!

Az első kihagyhatatlan lépés a konzultáció! Munkatársaink egy alkalmassági tesztet végeznek el rajtad és felállítanak egy tervet. A kezelendő területet megmérik, majd megjelölik. A következő lépés során speciális, ultrahangos géllel kenik be a felületet, hogy akadálymentesen teszteljék, melyik vákuumos fej a legoptimálisabb esetedben.

A Szegi Medical Centernél mindent megteszünk, hogy pácienseink a lehető legminőségibb szolgáltatásban részesüljenek.  Épp ezért, hogy a kezelt terület védve legyen a fagyási sérülésektől, kollégáink felhelyeznek rá egy speciális ún. Cool Gel Pad védőpárnát. A kezelőfejet / kezelőfejeket  felhelyezik a védőpárnára  és már kezdődhet is a kezelés!

Mennyi időt vesz igénybe? És mikor lesz eredmény?

A kezelés ideje az adott testrésztől függ. Egy kisebb felület, például egy toka kezelése 50 percet vesz igénybe, míg a nagyobb testrészek kezelése 50 és 70 perc közötti időt.

Már az első kezelést követően is centiben mérhető az eredmény. Minden kezelés növeli az előző kezelés hatékonyságát, így minden alkalommal egyre közelebb kerülhetsz a megálmodott eredményhez. Egy kezeléssorozat általában 3-4 alkalmat foglal magába, ami a kezelt testrész méretén túl függ az egyéni adottságoktól is.

Tapasztalataink alapján az első kezelést követően már 1-3 hónappal látszik a végleges átalakulás.

4. Biztonságos és kevés teendőd van utána!

Hogy a lebontott zsírsejtek távozását elősegítsd, nagyon fontos a kezelés előtt megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Ez lehetőség szerint szénsavmentes ásványvíz vagy csapvíz legyen. Emellett a torna és a könnyed testmozgás is nagyon fontos, mivel az serkenti az anyagcsere működését, ezáltal pedig kezelés után könnyebben és gyorsabban tudnak távozni a testedből az elhalt zsírsejtek.

A zsírfagyasztás egy biztonságos, fájdalommentes, non-invazív eljárás, amely rövid időn belül, látványosan és maradandóan tünteti el a felesleges zsírpárnákat.

További előnyei:

 • Mivel a zsírsejtek nem csupán megsemmisülnek, hanem ki is ürülnek a szervezetedből, így a kezelés hosszantartó hatása garantált, a visszahízás esélye pedig kicsi.
 • A zsírfagyasztás átlagosan 3-15 cm zsírréteg csökkenését eredményezheti.
 • Biztonságos és természetes zsírbontó módszer.
 • A kezelések alatt a megszokott, napi tevékenységek folytathatók.
 • Narancsbőr ellen is kiválóan alkalmazható.
 • Nincs hosszú lábadozási idő.
 • Az eredmény kínkeserves fogyókúrák vagy sportolás nélkül is elérhető.

5. A legtutibb technológia: Cooltech Define

Orvoscentrumunkban a legmodernebb zsírfagyasztó berendezésekkel dolgozunk. A Cooltech Define páratlan 360 fokos fejei a legmakacsabb zsírpárnákkal is megküzdenek, egyszerre négy (!) testrészen is használhatók.

A Cooltech Define 30%-kal hatékonyabb a kezelendő területeken a korábbi, első generációs Cooltech modellhez képest. A korábban említett kétrétegű védőpárna, a Cole Gel Pad pedig teljeskörű védelmet biztosít a fagyási sérülések elkerülése érdekében.

Jó, ha tudod!

Akármennyire is veszélytelen az eljárás, mint a legtöbb beavatkozásnál, úgy a zsírfagyasztó eljárás kapcsán is vannak olyan betegségek, tünetek, állapotok, amikor a kezelés nem javasolt.

Nem javasolt a kezelés szív- és érrendszeri betegségek, vese- és májelégtelenségek, idegrendszeri megbetegedések, gyulladásos, lázas betegségek, és autoimmun betegségek esetén. Továbbá kerülendő várandósság és szoptatás ideje alatt, kezeletlen cukorbetegség esetén, illetve ha  a testedbe pacemaker van beültetve.

Szegi Medical Center