Lézeres vagy hyaluronsavas ajakdúsítás? – Mutatjuk, melyikkel jársz jobban!

Lézeres vagy hyaluronsavas ajakdúsítás? – Mutatjuk, melyikkel jársz jobban!

A XXI. század az ajakszépészetet is forradalmasította, azonban sok emberben felmerül a kérdés: a lézeres vagy a hyaluronsavas ajakdúsítás a hatékonyabb?

Mióta világ a világ, az érzéki, formás ajkakat a szépség szimbólumaként tartjuk számon, így nem meglepő, hogy mindenki telt ajkakra vágyik. A 90-es évek ikonikus filmjében, Az Elvált nők klubjában is központi helyet foglalt el ajakplasztika a Goldie Hawn által megformált karakter életében.

Az érzéki ajkak titka - régen és most

Beszélgetés közben a szemek mellett a partnerünk szájára pillantunk leggyakrabban, emellett az ajkak teltsége és formája a párválasztásban sem utolsó szempont, hiszen a szép, természetesen telt ajkak fiatalságról tanúskodnak és harmonikussá teszik az arcot. 

Az ókortól napjainkig sok módszer született az ajkak teltebbé alakítására, sok praktika ma is él a köztudatban, amelyekkel az ajakdúsítás otthon is megoldható - legalábbis bizonyos mértékig. Lássuk, mivel próbálják a hölgyek házilag dúsabbá varázsolni ajkaikat!

 • A leggyakrabban használt fortély az optikai ajakdúsítás: ha az ajkaid szélén sötétebb, középen világosabb rúzst használsz, ajkaid teltebbnek fognak látszani.
 • Szájceruza segítségével korrigálhatod a szád formáját vagy növelheted ajkaid vastagságát.
 • Radírozás cukorral: eltávolítja az elhalt hámsejteket és fokozza a vérkeringést, így simábbá, duzzadtabbá és rózsásabbá teszi az ajkakat.
 • A hidratálás a kicserepesedett száj legjobb ellenszere, az egészséges bőrű ajkak pedig élettel telibbnek és dúsabbnak látszanak.

Teltebbé és rózsásabbá tehetjük ajkainkat, ha ezen a területen is serkentjük a vérkeringést, például fahéj vagy borsmentaolaj segítségével.

A fenti házi praktikák segíthetnek abban, hogy ideiglenesen dúsabbá varázsoljuk ajkainkat, de csodát ne várjuk tőlük! Ha látványos és tartós eredményre vágyunk, rendelkezésünkre áll két korszerű, hatékony és biztonságos esztétikai beavatkozás: a hyaluronsavas ajakfeltöltés és a lézeres ajakdúsítás. De mi is pontosan a különbség a két módszer között?

 

Ajakdúsítás lézerrel

A lézeres ajakdúsítás az ajkak külső és belső (szájüreg felőli) részeinek egyidejű lézeres stimulálásán alapuló módszer. Mivel a lézeres kezelés nem invazív megoldás, hanem a szervezet saját kollagénállományának újratermelődését serkenti, gyakorlatilag nem válthat ki allergiás reakciót. Az irányított lézeres kezelés kíméli a bőr felületi rétegeit és a mélyebben található ereket, csak a megfelelő helyen vált ki hőhatást.

A beavatkozás egyik előnye, hogy gyakorlatilag nincs lábadozási idő, maga a lézeres kezelés pedig 15-20 percet vesz igénybe, így akár ebédszünetben is elvégezhető! Az eljárás eredménye 2-3 hét elteltével válik véglegessé, így ajkaid fokozatosan, szinte észrevétlenül nyerik el tökéletes formájukat. A kívánt eredmény eléréséig (legalább) 3-4 alkalom szükséges, a kezeléseket 2-3 heti rendszerességgel megismételve.

Ajakfeltöltés hyaluronsavval

A hyaluronsavas ajakfeltöltés egy egyszerű plasztikai sebészeti eljárás, amely során vékony injekciós tűvel egy szervezetünkben természetesen is megtalálható anyagot, hyaluronsavat juttatnak az ajkakba.

Mivel természetes, felszívódó töltőanyagról van szó, az allergiás reakció esélye minimális; az eredmény pedig ugyan tartós, de nem örökre szól, így a következő feltöltésnél akár változtatható is az ajkak kontúrja vagy teltsége.

A töltőanyag minősége különösen fontos! A Szegi Medical Centerben kizárólag kiváló minőségű hyaluronsavat használunk a biztonságos, csomó- és szövődménymentes feltöltés érdekében.

A tűszúrás helye és a töltőanyag mennyisége is könnyen kontrollálható, így a végeredmény tökéletesen optimalizálható.

Az eljárás minimális lábadozási idővel jár: az ajkak 1-2 nap után nyerik el végleges formájukat, ez idő alatt a tűszúrások utáni apró duzzanatok eltűnnek, így az ajkak veszítenek egy kicsit teltségükből a kezelés utáni állapothoz képest.

A töltőanyagolykor (hiszen nem minden esetben) lidokaint is tartalmaz, így a beavatkozás fájdalommentes. Egy kezelés időtartama kb. 20-25 perc - akár ennyi idő alatt is elérhetjük a tökéletes ajkakat, de a látványosabb eredmény érdekében megismételhető. A feltöltés hatása 8-12 hónapig tart, ezután érdemes elvégeztetni egy frissítő kezelést, mely során akár változtathatunk is a végleges eredményen.

De ha mindkettő hatékony és biztonságos, melyiket válasszam?

Habár mindkettőnek megvannak a maga előnyei, több tényező is szerepet játszik abban, hogy melyik módszer lesz a legmegfelelőbb számodra: az életkor, az ajkaid formája és színe, az arcod formája és arányai és természetesen a kívánt eredmény is.

Érdemesebb a lézeres ajakdúsítás mellett voksolnod, amennyiben:

 • Visszafogottabb és 100%-osan természetes eredményre vágysz
 • Az ajkaid formájával alapvetően elégedett vagy
 • Egyidejűleg szeretnéd megújítani ajkaid bőrét is
 • Idegenkedsz a tűszúrástól vagy érzékeny vagy a természetes töltőanyagokra
 • A fokozatosabb változások híve vagy
 • Fontos számodra, hogy ne legyen lábadozási idő a kezelést követően

A hyaluronsavas feltöltés lehet számodra a tökéletes megoldás, ha:

 • Természetes, de látványos hatást szeretnél elérni
 • Korrigálni szeretnéd ajkaid esetleges aszimmetriáját
 • Könnyen optimalizálható, de biztonságos módszert keresel
 • Az arcodhoz jobban passzoló ajakkontúrra vágysz
 • Későbbi feltöltések alkalmával változtatnál ajkaid formáján vagy teltségén
 • Szeretnéd, ha ajkaid akár egy kezeléssel elnyernék tökéletes formájukat

Munkatársaink egy ingyenes konzultáció keretein belül segítenek neked kiválasztani a számodra legideálisabb módszert, de ha már határozott elképzeléseid vannak, akkor is keress minket bizalommal elérhetőségeinken

A beavatkozást természetesen minden esetben rövid alkalmassági rutinvizsgálatok előzik meg, hogy garantáltan a leghatékonyabb és legbiztonságosabb módszerrel varázsolhassák tökéletessé ajkaid. Keress minket bátran, ha érzéki, dús ajkakra vágysz!

Szegi Medical Center