Erbium Lézeres Hámlasztás Er:Yag

Főoldal / Bőrmegújítás - Arcfiatalítás / Erbium Lézeres Hámlasztás Er:Yag

Az Erbium 2940nm hullámhosszú frakcionált lézeres hámlasztás a bőr felületes hámlasztását teszi lehetővé minimális hőkárosító hatás mellett. A lézerfény a bőrben levő vízben nyelődik el, a felhám rétegeit választja le egymásról. A készülék olyan felületi, bőrhibák kezelésére alkalmas, mint az akné és egyéb felületi hegek, öregségi pigmentfoltok, felületi ráncok és szeborreás keratózis. 

Az Erbium frakcionált lézeres hámlasztás egy sokkal enyhébb, kevésbé invazív kezelési módszer, mint amilyet a széndioxidos hámlasztás esetében megtapasztalhattunk. A széndioxid lézer a bőr mélyebb rétegéig képes hámlasztani, az erbium lézer azonban nem. Ezért tehát azon pácienseinknek alkalmas kezelési módszer, akik egy sokkal gyorsabb, minimális hámsérülés mellett, kevesebb gyógyulási idővel járó alternatívát keresnek.


Hogyan zajlik a frakcionált Erbium lézeres hámlasztás?

Az erbium lézer az epidermiszt célozza meg (a bőr legfelső rétegét). Az eljárás felgyorsítja a kollagéntermelést is, hogy a bőr feszesebb és üdébb megjelenésű legyen.
A kezelés első lépéseként a szakember fertőtleníti a kezelendő bőrfelületet, majd szükség esetén érzésteleníti azt. A kezelés alatt sem bódításra, sem altatásra nem kerül sor.
A szakember elvégzi a kezelési tervben felállított beállításokat, majd lépésről-lépésre megkezeli a bőrfelületet, szükség szerint akár többször is érinti ugyanazon területet. A kezelés végén utókezeli a bőrt.
A teljes folyamat mindössze 40-45 percet vesz igénybe.
A felépülési idő 4-7 napig tart.


Milyen fájdalommal jár a kezelés?

A kezelést megelőzően szükség esetén érzéstelenítésre kerül sor, majd a hatóidő letelte után megkezdődik a kezelés. A folyamat alatt speciális hűtő berendezés segítségével folyamatosan hűtjük a kezelendő bőrfelületet, így minimalizálva az esetlegesen fellépő kellemetlen érzést. A kezelés végén a bőr pirossá válik, égő érzés jelentkezik.


Mely esetben nem végezhető el a kezelés?

Mint minden lézeres kezelés esetében, itt is vannak olyan kulcsfontosságú kontraindikációk, melyek fennállása esetén nem végezhető el a kezelés. Ezek a következők: 

  • Sebgyógyulási zavar, keloidos hegesedésre való hajlam
  • Amennyiben korábbi lézerkezelések során pigmentációs zavar lépett fel
  • Fényérzékenységet okozó gyógyszer szedése
  • Aktív fertőzés a kezelés helyén
  • Lázas állapot
  • Immunszupresszív kezelés, vagy betegség
  • Terhesség, szoptatás
  • Fény által provokált epilepszia
  • Ha szükséges fájdalom csillapító, akkor lidocain érzékenység mellett. 

Teendők a kezelés után

Mivel a lézeres hámlasztás a bőr felső rétegét érinti, 2-3 napig bőrpír, viszketés és ödéma jelentkezhet. Seb vagy vérzés nem alakul ki, így kötözést nem igényel.

A kezelés után 3-5 nappal a bőr szárazzá válik, és fájdalommentesen, púderszerűen lehámlik, új bőrréteg alakul ki. Az új bőr kezdetben rózsaszínű, ekkor a legérzékenyebb minden külső behatásra, ezért javasoljuk az UV sugárzás kerülését, fényvédő krém használatát.
Az új bőr színe fokozatosan halványodik.

A lézeres bőrkezelés utáni harmadik, negyedik napon smink viselése már megengedett. Ezután legalább egy hónapig kerülje a napozást, szolárium és szauna használatát, mert ezek fokozzák a pigment termelő sejtek működését, előidézve pigmentációs zavarok kialakulását. 3 hónapig minimum 30 faktoros fényvédő krémet alkalmazzon.


A "The Doctors" című tv-show-ban is bemutatták a kezelést

Szegi Medical Center