Kategória: Bőrápolás

Főoldal / Bőrápolás
Mit lehet tenni a narancsbőr ellen?
Bejegyzés

Mit lehet tenni a narancsbőr ellen?

Megdöbbentő, de 2020-hoz képest az elmúlt egy évben megközelítőleg 170 százalékkal többször kerestünk rá a „Mit tegyünk a narancsbőr ellen?” kérdésre a Google trendjei alapján! Ez is mutatja, hogy a karantén alatt bizony sokkal kevesebbet mozogtunk mint általában és emiatt többen is új „ellenséget” szereztünk maguknak, amit csak úgy hívünk, hogy narancsbőr, vagy másnéven cellulit....

Intsen búcsút a pattanásoknak lézerrel!
Bejegyzés

Intsen búcsút a pattanásoknak lézerrel!

Itt az ősz, vége a nyaralás időszakának, elkezdődött az iskolaszezon. Nem hiába gyakran ez az év egyik legstresszesebb időszaka. A stressz pedig bőrünk hírhedt ellensége. Ha hajlamosak vagyunk stresszelni, ilyenkor gyakran jöhetnek ki rajtunk pattanások. Bármi is okozza a pattanások létrejöttét, nem egyszerű dolog megszabadulni tőlük.

A bőrtisztulásról röviden, avagy az új pattanások jelenthetik a bőr javulását is
Bejegyzés

A bőrtisztulásról röviden, avagy az új pattanások jelenthetik a bőr javulását is

Az akné és pattanások sok ember örök ellenségei. Akinek ilyen problémái vannak, bizonyára több pattanás elleni terméket kipróbált már. Ilyenkor nagy reményeket fűzünk az adott termékhez, de van, hogy tiszta bőr helyett csak még több pattanást találunk a tükörbe nézve.

A képernyő öregítheti a bőrt?
Bejegyzés

A képernyő öregítheti a bőrt?

Már a Nap által kibocsátott sugaraknak is nagy mértékben ki vagyunk téve, melyek károsítják és idő előtt öregítik a bőrt, ha nem óvjuk megfelelően. Létezik azonban egy mesterséges fényforrás, mely szinte egész nap hatással van ránk: okoseszközeink képernyője. Vajon valóban káros a bőrre nézve a kék fény hatása?

Furcsa tények a bőrrel kapcsolatban
Bejegyzés

Furcsa tények a bőrrel kapcsolatban

Bőrünk nélkül bizonyára nem tudnánk létezni, hiszen ez a védőpajzs testünk belső szervei, az izmok és a külvilág között. Három rétege van; az epidermisz, a dermisz és az ezek alatti kötőszövet. Ezeket a tulajdonságokat bizonyára sokan ismerik. Léteznek azonban olyan, tudnivalók is testünk legnagyobb szervével kapcsolatban, amelyek épp olyan meghökkentőek, mint amilyen kevesen tudnak róluk!

Pattanásos kép
Bejegyzés

Gomba is okozhat pattanásokat? Így ismerjük fel és szabaduljunk meg tőle:

Gomba is okozhat pattanásokat? Természetesen nem az ehető gombáról van szó, hanem arról, ami bőrünkön él. Bőrünkön megannyi mikroorganizmus él, ami többek között segít annak megfelelő működésében. Azonban a jóból is megárt a sok; általában, ha valami túlzottan elszaporodik bőrünkön, az problémákhoz vezethet. Ilyen például a bőrünkön alapól megtalálható Malassezia folliculitis nevezetű gomba.

  • 1
  • 2

Szegi Medical Center