ClearVein lézeres seprűvéna kezelés

Főoldal / ClearVein lézeres seprűvéna kezelés

Hogyan történik a seprűvéna, hajszálér kezelés?

A ClearVein lézeres seprűvéna kezelést minden esetben egy előzetes konzultáció előzi meg. Ezután kerülhet sor kezelésre, amit szakképzett specialistáink végeznek.

A kezelést éber állapotban végezzük és csupán minimális fájdalomérzettel jár. A kezelendő felületet egy speciális hűtőberendezéssel folyamatos hűtjük. 

Ez az opcionális felületi hűtés védi a bőrt a felületi égési sérülések kockázatától, valamint csökkenti a kellemetlen érzéseket.

A  Harmony XL Pro technológia kiválóan alkalmas még a mélyebb érrendszeri elváltozások kezelésére is!

Milyen érzés a lézeres seprűvéna kezelés?

A kezelés során a hűtött fej, valamint opcionális felületi hűtés védi a bőrt a felületi égési sérülések kockázatától, valamint a “csipkedő” érzést is jelentősen csökkenti.

Mi a teendő kezelés előtt?

A kezelést megelőző hetekben már kerülni kell a szolárium és a szaunázás élményeit.

Mik a teendők kezelés után?

 • A kezelést követő 48-72 órában szükséges elkerülni, hogy a kezelt bőrfelület forró víz érje.
 • Szauna használata a kezelést követően 6-8 hétig tilos.
 • Kerülni kell a bőr napfénynek való kitettségét szintén 6-8 hétig. Elkerülhetetlen esetben javasolt kombinált fényvédő-ápoló krém használata.
 • A smink és a rendszeresen használt krémek, olajok, kozmetikumok használatáról konzultáljon kezelőjével! 

Mikor nem javasolt a seprűvéna kezelés alkalmazása?

A kezelés nem javasolt az alábbi állapotok fennállása esetén:

 • cukorbetegség
 • magas vérnyomás
 • szívproblémák
 • keringési zavarok
 • daganatos megbetegedések
 • kezelt felületen fennálló akut fertőzés, sérülés
 • valamint várandósság ideje alatt.

Milyen esetleges kockázatai, mellékhatásai lehetnek?

A Szegi Medical Centerben alkalmazott egyedülálló, csúcstechnológiás berendezéseknek és a szakképzett specialistáknak köszönetően a kockázat minimális. 

Azonban a teljesség igényével szeretnénk tájékoztatni pácienseinket az esetleges mellékhatásokról, melyek a seprűvéna lézeres kezelése kapcsán az alábbiak lehetnek:

Hólyagosodás

Bizonyos esetekben károsodhat a természetes bőrtextúra és hólyagosodás alakulhat ki. Ez esetben a normál sebkezelés szabályait kell alkalmazni.

Pigmentáció megváltozása

Bizonyos bőrtípusok esetén - illetve ha páciens az ellenjavallatot be nem tartva napfénynek teszi ki a bőrét - előfordulhat, hogy a bőr pigmentációja megváltozik a kezelt területen. Az elszíneződés általában 3-6 hónap alatt elhalványul.

Hegesedés

Bár nem jellemző, de előfordulhat, hogy a bőr a kezelés következtében hegesedik. E mellékhatás elkerüléséért nagyon fontos az elő- és utókezelés utasításainak betartása.

Duzzanat

A kezelés után, különösen az orron és az arcon a bőr időlegesen megduzzadhat. A duzzanat általában néhány órán belül csökken, de legfeljebb hét napig tart.

Csalánkiütés

Néhány esetben előfordulhat, hogy átmeneti jelleggel csalánkiütéshez hasonló elváltozás alakul ki a kezelt felületen.

Bőrérzékenység, repedezettség

Előfordulhat, hogy a kezelés helyén, vagy annak közelében a bőr érzékeny vagy repedezett lesz. Amennyiben ez történik, el kell kerülni a smink használatát, valamint az érintett területet nem szabad dörzsölni.

Véraláfutás

A kezelt területen bizonyos esetekben véraláfutás jelentkezhet, mely néhány órától néhány napig tarthat.

Milyen eredmények várhatóak a kezelések után?

A Harmony XL PRO hűtött, hosszú impulzusú technológiájának köszönhetően már a kezelést követően visszatérhetnek pácienseink a mindennapi teendőikhez. 

A végleges eredmény általában 6-8 hét elteltével lesz látható. Ez nagymértékben függ az egyéni regenerációs képességtől, valamint az életmódtól. Egyes gyógyszerek szedése, a dohányzás, az alkoholfogyasztás vagy a stressz  lassíthatják a folyamatot.

Kezelés előtti és utáni képek

Kattintson a képre a teljes mérethez!

Szegi Medical Center