ClearVein lézeres seprűvéna kezelés

Főoldal / ClearVein lézeres seprűvéna kezelés

Hogyan történik a seprűvéna, hajszálér kezelés?

A kezelés ambuláns ellátás keretében a Szegi Medical Center kezelő helyiségében a kezelőorvosa utasítására végzik el. A kezelést a biztonságos eljárás érdekében indikáció alapján kezelőorvossal (általános orvos, bőrgyógyász, érsebész, plasztikai sebész) történt tájékoztató és felvilágosító beszélgetés előzi meg. A kezelés alatt sem bódításra, sem altatásra nem kerül sor.

A kezelés minimális fájdalomérzettel jár, egy speciális hűtőberendezés segítségével a kezelendő felületet folyamatosan hűtjük.

A Harmony XL PRO technológia hűtött, hosszú impulzusú Neodímium:Yttrium-Alumínium Garnet/Nd:YAG (mesterségesen előállított Ittrium-Alumínium-Gránáthoz [Y3Al2Al3O12] adalékolt Neodímium: Nd:YAG) lézer 1064 nm hullámhosszra limitált modulja folyamatos vagy szakaszos impulzusleadással nagyobb, 0,5-3 mm átmérő-tartományba eső, felületes és mélyebb érrendszeri elváltozások kezelésére alkalmas, amely elváltozások megjelenése/láthatósága szignifikánsan csökkenthető, felszívódása eredményezhető a hemoglobin és oxy-hemoglobin kromofórák indukált szelektív fototermolízise által a célszövetben.

A bőrön elérni kívánt eredmény maximalizálásához kövesse kezelője utasítását a bőrfelszín nyugtatását szolgáló hűsítő, ápoló krémek használatára vonatkozóan. A kezelést követő 48-72 órában kerülni szükséges a kezelt bőrfelület forró vízzel történő érintkezését, szauna használatot (6-8 hét), valamint a bőr napfénynek való kitettségét (6-8 hét). Napfénynek elkerülhetetlenül kitett bőrterület esetén javasolt a kombinált fényvédő-ápoló krém használata. A smink és rendszeresen használt krémek / olajok használatáról egyeztessen kezelőjével / kezelőorvosával.

Milyen érzés a lézeres seprűvéna kezelés?

A kezelés során a hűtött fej, valamint opcionális felületi hűtés védi a bőrt a felületi égési sérülések kockázatától, továbbá a szurkáló, csipkedő érzést is jelentősen csökkenti.

Mikor nem javasolt a seprűvéna kezelés alkalmazása?

Nem szabad a kezelést alkalmazni, ha a kezelés időpontjában várandósság, cukorbetegség, szívproblémák, keringési zavarok, magas vérnyomás, daganatos megbetegedés vagy a kezelt területen akut fertőzés, sérülés áll fenn. Kerülni kell a napozást és a szolárium használatát a kezelés megkezdése előtt, közben és azt követően 6-8 héten keresztül.

Milyen komplikációk, vagy mellékhatások léphetnek fel? Milyen kockázatok lehetségesek?

Bár a kialakulás esélye minimális, az alábbi mellékhatások felmerülhetnek:

  • Diszkomfort – A lézeres impulzus érzékelésénél egyes betegek kényelmetlenséget tapasztalhatnak. Ezt az érzés néhány páciens szúráshoz, vagy égő érzéshez hasonlítja, mely akár a kezelést követő egy órán keresztül eltarthat. Ha az érzést tolerálni nem tudja, kezelőorvosa dönthet a helyi érzéstelenítés alkalmazásáról.
  • A természetes bőrtextúra károsodása – Bizonyos esetekben kialakulhat hólyagosodás. Ez esetben a normál sebkezelést kell betartani.
  • Pigmentáció megváltozása – Bizonyos bőrtípusok esetén előfordulhat, hogy a bőr pigmentációja megváltozik a kezelt területen. Ez szintén előfordulhat, ha a beteg az ellenjavallatot nem betartva a kezelést megelőzően, vagy azt követően napfénynek teszi ki a kezelt bőrfelületet. Nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy a nap elleni védelem ellenére alakul ki a hiperpigmentáció. Az elszíneződés általában 3-6 hónap alatt elhalványul, de ritka esetekben a pigment változása állandó lehet.
  • Hegesedés – Bár nem jellemző, de előfordulhat, hogy a bőr a kezelés következtében hegesedik, ilyen például a megnagyobbodott hypertrophiás vagy a keloid heg. A mellékhatás elkerüléséért nagyon fontos az elő- és utókezelés utasításainak betartása.
  • Duzzanat – A kezelés után, különösen az orron és az arcon a bőr időlegesen megduzzadhat. A duzzanat általában néhány órán belül csökken, de legfeljebb hét napig tart.
  • Csalánkiütés – Néhány esetben előfordulhat, hogy átmeneti jelleggel csalánkiütéshez hasonló elváltozás alakul ki a kezelt felületen.
  • Bőrérzékenység, repedezettség – Előfordulhat, hogy a kezelés helyén, vagy annak közelében a bőr érzékeny vagy repedezett lesz. Amennyiben ez történik el kell kerülni a smink használatát, valamint az érintett területet nem szabad dörzsölni.
  • Véraláfutás – A kezelt területen bizonyos esetekben véraláfutás jelentkezhet, mely néhány órától néhány napig tarthat.

Milyen eredményekkel számoljunk a kezelések után?

A Harmony XL PRO hűtött, hosszú impulzusú Nd:YAG modullal történt kezelést követően visszatérhet mindennapi teendői közé, a kezelt felületen várt eredmények kialakulása azonban 6-8 hét elteltével zárulhat le. A kezelt felületen elért eredmények az elváltozás kialakulásának okaitól függetlenek (stressz, értágító gyógyszerek, sport, alkohol, fűszeres ételek, hormonális behatás stb.) s bár nem szabályszerű, de a tünetek a bőr más területein később megjelenhetnek. Az elváltozás okairól, valamint a lehetséges életmódbeli változtatásokról javasoljuk, hogy szakképzett orvosainkkal konzultáljon.

A lézeres seprűvéna kezelést követő 6-8 hét alatt fontos, hogy napfény (beleértve a szolárium-használatot) közvetlenül ne érje a bőrfelületet. Javasoljuk, hogy a lézerrel kezelt bőrfelületet ez idő alatt magas faktorszámú napfényvédő krémmel kenje.

Kezelés előtti és utáni képek

Kattintson a képre a teljes mérethez!

Szegi Medical Center