ClearVein lézeres seprűvéna kezelés

Főoldal / ClearVein lézeres seprűvéna kezelés

Hogyan történik a seprűvéna, hajszálér kezelés?

A kezelés ambuláns ellátás keretében a Szegi Medical Center kezelő helyiségében a kezelőorvosa utasítására végzik el. A kezelést a biztonságos eljárás érdekében indikáció alapján kezelőorvossal (általános orvos, bőrgyógyász, érsebész, plasztikai sebész) történt tájékoztató és felvilágosító beszélgetés előzi meg. A kezelés alatt sem bódításra, sem altatásra nem kerül sor.

A kezelés minimális fájdalomérzettel jár, egy speciális hűtőberendezés segítségével a kezelendő felületet folyamatosan hűtjük.

A Harmony XL PRO technológia hűtött, hosszú impulzusú Neodímium:Yttrium-Alumínium Garnet/Nd:YAG (mesterségesen előállított Ittrium-Alumínium-Gránáthoz [Y3Al2Al3O12] adalékolt Neodímium: Nd:YAG) lézer 1064 nm hullámhosszra limitált modulja folyamatos vagy szakaszos impulzusleadással nagyobb, 0,5-3 mm átmérő-tartományba eső, felületes és mélyebb érrendszeri elváltozások kezelésére alkalmas, amely elváltozások megjelenése/láthatósága szignifikánsan csökkenthető, felszívódása eredményezhető a hemoglobin és oxy-hemoglobin kromofórák indukált szelektív fototermolízise által a célszövetben.

A bőrön elérni kívánt eredmény maximalizálásához kövesse kezelője utasítását a bőrfelszín nyugtatását szolgáló hűsítő, ápoló krémek használatára vonatkozóan. A kezelést követő 48-72 órában kerülni szükséges a kezelt bőrfelület forró vízzel történő érintkezését, szauna használatot (6-8 hét), valamint a bőr napfénynek való kitettségét (6-8 hét). Napfénynek elkerülhetetlenül kitett bőrterület esetén javasolt a kombinált fényvédő-ápoló krém használata. A smink és rendszeresen használt krémek / olajok használatáról egyeztessen kezelőjével / kezelőorvosával.

Milyen érzés a lézeres seprűvéna kezelés?

A kezelés során a hűtött fej, valamint opcionális felületi hűtés védi a bőrt a felületi égési sérülések kockázatától, továbbá a szurkáló, csipkedő érzést is jelentősen csökkenti.

Mikor nem javasolt a seprűvéna kezelés alkalmazása?

Nem szabad a kezelést alkalmazni, ha a kezelés időpontjában várandósság, cukorbetegség, szívproblémák, keringési zavarok, magas vérnyomás, daganatos megbetegedés vagy a kezelt területen akut fertőzés, sérülés áll fenn. Kerülni kell a napozást és a szolárium használatát a kezelés megkezdése előtt, közben és azt követően 6-8 héten keresztül.

Milyen komplikációk, vagy mellékhatások léphetnek fel? Milyen kockázatok lehetségesek?

Bár a kialakulás esélye minimális, az alábbi mellékhatások felmerülhetnek:

 • Diszkomfort – A lézeres impulzus érzékelésénél egyes betegek kényelmetlenséget tapasztalhatnak. Ezt az érzés néhány páciens szúráshoz, vagy égő érzéshez hasonlítja, mely akár a kezelést követő egy órán keresztül eltarthat. Ha az érzést tolerálni nem tudja, kezelőorvosa dönthet a helyi érzéstelenítés alkalmazásáról.
 • A természetes bőrtextúra károsodása – Bizonyos esetekben kialakulhat hólyagosodás. Ez esetben a normál sebkezelést kell betartani.
 • Pigmentáció megváltozása – Bizonyos bőrtípusok esetén előfordulhat, hogy a bőr pigmentációja megváltozik a kezelt területen. Ez szintén előfordulhat, ha a beteg az ellenjavallatot nem betartva a kezelést megelőzően, vagy azt követően napfénynek teszi ki a kezelt bőrfelületet. Nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy a nap elleni védelem ellenére alakul ki a hiperpigmentáció. Az elszíneződés általában 3-6 hónap alatt elhalványul, de ritka esetekben a pigment változása állandó lehet.
 • Hegesedés – Bár nem jellemző, de előfordulhat, hogy a bőr a kezelés következtében hegesedik, ilyen például a megnagyobbodott hypertrophiás vagy a keloid heg. A mellékhatás elkerüléséért nagyon fontos az elő- és utókezelés utasításainak betartása.
 • Duzzanat – A kezelés után, különösen az orron és az arcon a bőr időlegesen megduzzadhat. A duzzanat általában néhány órán belül csökken, de legfeljebb hét napig tart.
 • Csalánkiütés – Néhány esetben előfordulhat, hogy átmeneti jelleggel csalánkiütéshez hasonló elváltozás alakul ki a kezelt felületen.
 • Bőrérzékenység, repedezettség – Előfordulhat, hogy a kezelés helyén, vagy annak közelében a bőr érzékeny vagy repedezett lesz. Amennyiben ez történik el kell kerülni a smink használatát, valamint az érintett területet nem szabad dörzsölni.
 • Véraláfutás – A kezelt területen bizonyos esetekben véraláfutás jelentkezhet, mely néhány órától néhány napig tarthat.

Milyen eredményekkel számoljunk a kezelések után?

A Harmony XL PRO hűtött, hosszú impulzusú Nd:YAG modullal történt kezelést követően visszatérhet mindennapi teendői közé, a kezelt felületen várt eredmények kialakulása azonban 6-8 hét elteltével zárulhat le. A kezelt felületen elért eredmények az elváltozás kialakulásának okaitól függetlenek (stressz, értágító gyógyszerek, sport, alkohol, fűszeres ételek, hormonális behatás stb.) s bár nem szabályszerű, de a tünetek a bőr más területein később megjelenhetnek. Az elváltozás okairól, valamint a lehetséges életmódbeli változtatásokról javasoljuk, hogy szakképzett orvosainkkal konzultáljon.

A lézeres seprűvéna kezelést követő 6-8 hét alatt fontos, hogy napfény (beleértve a szolárium-használatot) közvetlenül ne érje a bőrfelületet. Javasoljuk, hogy a lézerrel kezelt bőrfelületet ez idő alatt magas faktorszámú napfényvédő krémmel kenje.

Tekintse meg a kezelések előtti és utáni képeket fentebb!
Felhívás!

Kedves Látogató!

Cégünknél eddig is a pácienseink maximális védelme és kiszolgálása volt az elsődleges szempont, amely most még nagyobb jelentőséggel bír!

A Szegi Medical Center nagyon szigorú belső működési protokollt dolgozott ki a járvány megelőzésének érdekében. Ez magába foglalja a szolgáltató egység folyamatos, intenzív fertőtlenítését, az orvosok és a munkavállalók egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, illetve a páciensek védelmére kialakított protokollok kidolgozását és betartatását.

Cégünk csatlakozik a járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló hazai és nemzetközi erőfeszítésekhez, amelyekben fontos az Önök részvétele is, ezért a Cégünk tulajdonosi és vezetői köre az alábbi intézkedéseket hozta:

 • A szakrendelésekre és szépészeti kezelésekre csak az alábbi feltételek mellett lehet bejelentkezni:
  • bejelentkezést követően recepciósaink mindenkit visszahívnak, és egy többpontos, a jelenlegi járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló kérdőívet fognak kitölteni az Önök együttműködésével,
  • amennyiben a legkisebb kockázat is felmerül, felajánlunk egy későbbi időpontban történő ismételt egyeztetést,
  • ha a kérdőív válaszai alapján az időpont lefoglalható, de a kezelés 2 napot meghaladó időpontban valósul meg, recepciósaink a kezelés előtti napon ismételten telefonálnak és egy pár kérdést ismételten feltesznek,
  • nagyon fontos, hogy akit recepciósaink nem érnek el telefonon és az előzetes szűréseket nem tudják lefolytatni, azt, a többi páciensünk érdekében nem áll módunkban fogadni.
 • Az elfogadott páciensek a klinikára való érkezést követően fertőtlenítési protokollon mennek keresztül, amelyhez nagy tisztelettel kérjük az együttműködésüket. Ez a protokoll kéz-, ruha-, és cipőfertőtlenítésből áll.
 • Meg szeretnénk kérni az érkező pácienseket, hogy maszkban érkezzenek és amíg klinikánkon tartózkodnak azt ne távolítsák el. 
 • A Szegi Medical Centerben egyidőben maximum 5 paciens tartózkodhat, ezért kérnénk a rendelési és kezelési idők pontos betartását illetve, hogy kísérő nélkül jöjjenek. Ha mindenképpen kísérővel szeretnének érkezni, akkor kísérőjének is végig kell csinálnia a meghatározott protokollt.
 • Javasoljuk pácienseinknek, hogy a kezelésekre ne tömegközlekedéssel érkezzenek.

Ezek a protokollok lehet, hogy egy kis kellemetlenséget, nagyobb türelmet igényelnek, de biztonságossá teszik a Szegi Medical Centerben eltöltött időt és az igénybe vett szolgáltatásokat. Az időpontokat nem kell lemondani, a kívánt kezeléseket el lehet végeztetni. 

Köszönjük türelmüket és együttműködésüket,

Szegi Medical Center tulajdonosai és vezetősége

 

X
COVID-19
Kapcsolatfelvétel

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

(+36-1) 416-9994
(+36-70)602-7060
[email protected]

Foglaljon időpontot, illetve tegye fel kérdéseit szolgáltatásainkkal kapcsolatban fenti elérhetőségeink bármelyikén, vagy töltse ki az alábbi űrlapot és visszahívjuk.
Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató

Felhívás! Az Önök, munkatársaink és klinikánk védelme érdekében megkérünk mindenkit ha köhög, lázas, beteg azt jelezze felénk és akkor keresünk egy másik megfelelő időpontot. Sajnos ha betegen jelenik meg nem áll módunkban elvégezni a kezelést vagy a vizsgálatot. Amennyiben külföldről érkezett, akkor két hetes csúsztatással tudunk időpontot adni, a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel. Továbbá szeretnénk megkérni, hogy kísérő nélkül érkezzen. Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

 

X

Szegi Medical Center

Kosár tartalma