Hegkezelés

Főoldal / Hegkezelés

A hegkezelő eljárásunk előnyei:

Hatékony, biztonságos, műtét nélküli eljárás

 • Nincs lábadozási idő
 • A heg egyedi jellemzőinek legmegfelelőbb, egyénileg optimalizált kezelés
 • Azonnali, látványos eredmény

Mire ajánljuk?

A sebhelyek vagy hegek a bőrt ért különböző traumák, sérülések, betegségek, akne vagy műtétek következtében keletkeznek. A sérült bőr gyógyulása során kollagént termel és az erekben gazdag sarjszövet kitölti a sebet. A friss heg az erek miatt vöröses színű. Később az erezettség csökken és a heg színe halványodik. A heg szövettanilag kollagénrostokból épül fel, rugalmatlanabb az ép bőrnél, és nem tartalmaz se idegeket, se szőrtüszőket, se mirigyeket. A kialakuló hegek típusa függ a sérülés módjától, a seb mélységétől, elhelyezkedésétől, az életkortól és más változóktól.

A nálunk elérhető lézeres eljárás minden hegtípus esetén hatékony és biztonságos. Gyakorlott szakorvosaink mindig a heg egyedi jellemzőihez igazítják az alkalmazott technológiát.

A kezelés menete

 • A kezelést szakorvossal folytatott konzultáció előzi meg, aki ellenőrzi kezelésre való alkalmasságát és kezelési tervet állít fel. Általában 3-7 alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.
 • A kezelést plasztikai sebész vagy bőrgyógyász szakorvos végzi a csúcstechnológiás Alma Lasers Harmony XL Pro iPixel géppel. Az eljárás enyhe fájdalommal járhat, ezért helyi érzéstelenítést és fájdalomcsillapító orvosi gázt használunk a kellemetlenség megelőzésére.
 • A lézer szelektíven és precízen, a környező szövetek károsítása nélkül kezeli az elváltozást.
 • A kezelés időtartama 15-30 perc.

Hogyan működik a lézeres hegkezelés?

Maga a sebhely mikroszkopikus ablációja mellett a lézer felmelegíti a mögöttes szövetet és így serkenti kollagén termelést, valamint javítja az érintett terület vérkeringését, támogatva a bőr természetes megújulását. Az új bőrsejtek egészséges, friss bőrrel töltik ki a heges területet, miközben kiegyenlítik a bőfelületet. Az eljárás azon túl, hogy elhalványítja vagy eltünteti a heget, a megnövekedett kollagéntermelésnek köszönhetően a hegesedés körüli bőrt is feszesíti.

A Harmony XL Pro iPixel gép páratlan rugalmasságot biztosít az orvosnak, hogy az egyes hegeket a lehető legoptimálisabban és a legnagyobb pontossággal kezelje. A lézerimpulzusokat meg lehet ismételni és „egymásra lehet rakni”, hogy még mélyebbre hatoljanak, így mikroszkopikus pontossággal pusztítsák el a heges szövetet. A kezelőorvos rövid vagy hosszú impulzusokat is alkalmazhat a hegek mélységétől függően.

Teendők a kezelés előtt

A kezelés előtti néhány hétben kerülje az erős napfényt és a szolárium használatát.

Mire számíthat a kezelés után?

A kezelést követő néhány napban a kezelt felületen bőrpirosodás, esetleg enyhe duzzanat várható, melyet speciális krémmel javasolt utókezelni.
A kezelést követő néhány hétben kerülni kell az erős napfényt és a szolárium, valamint a szauna használatát.
Bizonyos esetekben a hegkezelő beavatkozás egy ablatív hámosító kezelést javaslunk, melynek köszönhetően a kezelt felületen megjelenő friss bőr homogénebb lesz és nem üt el a környezetétől.

Felhívás!

Kedves Látogató!

Cégünknél eddig is a pácienseink maximális védelme és kiszolgálása volt az elsődleges szempont, amely most még nagyobb jelentőséggel bír!

A Szegi Medical Center nagyon szigorú belső működési protokollt dolgozott ki a járvány megelőzésének érdekében. Ez magába foglalja a szolgáltató egység folyamatos, intenzív fertőtlenítését, az orvosok és a munkavállalók egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, illetve a páciensek védelmére kialakított protokollok kidolgozását és betartatását.

Cégünk csatlakozik a járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló hazai és nemzetközi erőfeszítésekhez, amelyekben fontos az Önök részvétele is, ezért a Cégünk tulajdonosi és vezetői köre az alábbi intézkedéseket hozta:

 • A szakrendelésekre és szépészeti kezelésekre csak az alábbi feltételek mellett lehet bejelentkezni:
  • bejelentkezést követően recepciósaink mindenkit visszahívnak, és egy többpontos, a jelenlegi járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló kérdőívet fognak kitölteni az Önök együttműködésével,
  • amennyiben a legkisebb kockázat is felmerül, felajánlunk egy későbbi időpontban történő ismételt egyeztetést,
  • ha a kérdőív válaszai alapján az időpont lefoglalható, de a kezelés 2 napot meghaladó időpontban valósul meg, recepciósaink a kezelés előtti napon ismételten telefonálnak és egy pár kérdést ismételten feltesznek,
  • nagyon fontos, hogy akit recepciósaink nem érnek el telefonon és az előzetes szűréseket nem tudják lefolytatni, azt, a többi páciensünk érdekében nem áll módunkban fogadni.
 • Az elfogadott páciensek a klinikára való érkezést követően fertőtlenítési protokollon mennek keresztül, amelyhez nagy tisztelettel kérjük az együttműködésüket. Ez a protokoll kéz-, ruha-, és cipőfertőtlenítésből áll.
 • Meg szeretnénk kérni az érkező pácienseket, hogy maszkban érkezzenek és amíg klinikánkon tartózkodnak azt ne távolítsák el. 
 • A Szegi Medical Centerben egyidőben maximum 5 paciens tartózkodhat, ezért kérnénk a rendelési és kezelési idők pontos betartását illetve, hogy kísérő nélkül jöjjenek. Ha mindenképpen kísérővel szeretnének érkezni, akkor kísérőjének is végig kell csinálnia a meghatározott protokollt.
 • Javasoljuk pácienseinknek, hogy a kezelésekre ne tömegközlekedéssel érkezzenek.

Ezek a protokollok lehet, hogy egy kis kellemetlenséget, nagyobb türelmet igényelnek, de biztonságossá teszik a Szegi Medical Centerben eltöltött időt és az igénybe vett szolgáltatásokat. Az időpontokat nem kell lemondani, a kívánt kezeléseket el lehet végeztetni. 

Köszönjük türelmüket és együttműködésüket,

Szegi Medical Center tulajdonosai és vezetősége

 

X
COVID-19
Kapcsolatfelvétel

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

(+36-1) 416-9994
(+36-70)602-7060
[email protected]

Foglaljon időpontot, illetve tegye fel kérdéseit szolgáltatásainkkal kapcsolatban fenti elérhetőségeink bármelyikén, vagy töltse ki az alábbi űrlapot és visszahívjuk.
Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató

Felhívás! Az Önök, munkatársaink és klinikánk védelme érdekében megkérünk mindenkit ha köhög, lázas, beteg azt jelezze felénk és akkor keresünk egy másik megfelelő időpontot. Sajnos ha betegen jelenik meg nem áll módunkban elvégezni a kezelést vagy a vizsgálatot. Amennyiben külföldről érkezett, akkor két hetes csúsztatással tudunk időpontot adni, a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel. Továbbá szeretnénk megkérni, hogy kísérő nélkül érkezzen. Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

 

X

Szegi Medical Center

Kosár tartalma