Hegkezelés

Főoldal / Hegkezelés

A hegkezelő eljárásunk előnyei:

Hatékony, biztonságos, műtét nélküli eljárás

  • Nincs lábadozási idő
  • A heg egyedi jellemzőinek legmegfelelőbb, egyénileg optimalizált kezelés
  • Azonnali, látványos eredmény

Mire ajánljuk?

A sebhelyek vagy hegek a bőrt ért különböző traumák, sérülések, betegségek, akne vagy műtétek következtében keletkeznek. A sérült bőr gyógyulása során kollagént termel és az erekben gazdag sarjszövet kitölti a sebet. A friss heg az erek miatt vöröses színű. Később az erezettség csökken és a heg színe halványodik. A heg szövettanilag kollagénrostokból épül fel, rugalmatlanabb az ép bőrnél, és nem tartalmaz se idegeket, se szőrtüszőket, se mirigyeket. A kialakuló hegek típusa függ a sérülés módjától, a seb mélységétől, elhelyezkedésétől, az életkortól és más változóktól.

A nálunk elérhető lézeres eljárás minden hegtípus esetén hatékony és biztonságos. Gyakorlott szakorvosaink mindig a heg egyedi jellemzőihez igazítják az alkalmazott technológiát.

A kezelés menete

  • A kezelést szakorvossal folytatott konzultáció előzi meg, aki ellenőrzi kezelésre való alkalmasságát és kezelési tervet állít fel. Általában 3-7 alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.
  • A kezelést plasztikai sebész vagy bőrgyógyász szakorvos végzi a csúcstechnológiás Alma Lasers Harmony XL Pro iPixel géppel. Az eljárás enyhe fájdalommal járhat, ezért helyi érzéstelenítést és fájdalomcsillapító orvosi gázt használunk a kellemetlenség megelőzésére.
  • A lézer szelektíven és precízen, a környező szövetek károsítása nélkül kezeli az elváltozást.
  • A kezelés időtartama 15-30 perc.

Hogyan működik a lézeres hegkezelés?

Maga a sebhely mikroszkopikus ablációja mellett a lézer felmelegíti a mögöttes szövetet és így serkenti kollagén termelést, valamint javítja az érintett terület vérkeringését, támogatva a bőr természetes megújulását. Az új bőrsejtek egészséges, friss bőrrel töltik ki a heges területet, miközben kiegyenlítik a bőfelületet. Az eljárás azon túl, hogy elhalványítja vagy eltünteti a heget, a megnövekedett kollagéntermelésnek köszönhetően a hegesedés körüli bőrt is feszesíti.

A Harmony XL Pro iPixel gép páratlan rugalmasságot biztosít az orvosnak, hogy az egyes hegeket a lehető legoptimálisabban és a legnagyobb pontossággal kezelje. A lézerimpulzusokat meg lehet ismételni és „egymásra lehet rakni”, hogy még mélyebbre hatoljanak, így mikroszkopikus pontossággal pusztítsák el a heges szövetet. A kezelőorvos rövid vagy hosszú impulzusokat is alkalmazhat a hegek mélységétől függően.

Teendők a kezelés előtt

A kezelés előtti néhány hétben kerülje az erős napfényt és a szolárium használatát.

Mire számíthat a kezelés után?

A kezelést követő néhány napban a kezelt felületen bőrpirosodás, esetleg enyhe duzzanat várható, melyet speciális krémmel javasolt utókezelni.
A kezelést követő néhány hétben kerülni kell az erős napfényt és a szolárium, valamint a szauna használatát.
Bizonyos esetekben a hegkezelő beavatkozás egy ablatív hámosító kezelést javaslunk, melynek köszönhetően a kezelt felületen megjelenő friss bőr homogénebb lesz és nem üt el a környezetétől.

Szegi Medical Center