Hegkezelés

Főoldal / Hegkezelés

A hegkezelő eljárásunk előnyei:

Hatékony, biztonságos, műtét nélküli eljárás

 • Nincs lábadozási idő
 • A heg egyedi jellemzőinek legmegfelelőbb, egyénileg optimalizált kezelés
 • Azonnali, látványos eredmény

Mire ajánljuk?

A sebhelyek vagy hegek a bőrt ért különböző traumák, sérülések, betegségek, akne vagy műtétek következtében keletkeznek. A sérült bőr gyógyulása során kollagént termel és az erekben gazdag sarjszövet kitölti a sebet. A friss heg az erek miatt vöröses színű. Később az erezettség csökken és a heg színe halványodik. A heg szövettanilag kollagénrostokból épül fel, rugalmatlanabb az ép bőrnél, és nem tartalmaz se idegeket, se szőrtüszőket, se mirigyeket. A kialakuló hegek típusa függ a sérülés módjától, a seb mélységétől, elhelyezkedésétől, az életkortól és más változóktól.

A nálunk elérhető lézeres eljárás minden hegtípus esetén hatékony és biztonságos. Gyakorlott szakorvosaink mindig a heg egyedi jellemzőihez igazítják az alkalmazott technológiát.

A kezelés menete

 • A kezelést szakorvossal folytatott konzultáció előzi meg, aki ellenőrzi kezelésre való alkalmasságát és kezelési tervet állít fel. Általában 3-7 alkalom szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.
 • A kezelést plasztikai sebész vagy bőrgyógyász szakorvos végzi a csúcstechnológiás Alma Lasers Harmony XL Pro iPixel géppel. Az eljárás enyhe fájdalommal járhat, ezért helyi érzéstelenítést és fájdalomcsillapító orvosi gázt használunk a kellemetlenség megelőzésére.
 • A lézer szelektíven és precízen, a környező szövetek károsítása nélkül kezeli az elváltozást.
 • A kezelés időtartama 15-30 perc.

Hogyan működik a lézeres hegkezelés?

Maga a sebhely mikroszkopikus ablációja mellett a lézer felmelegíti a mögöttes szövetet és így serkenti kollagén termelést, valamint javítja az érintett terület vérkeringését, támogatva a bőr természetes megújulását. Az új bőrsejtek egészséges, friss bőrrel töltik ki a heges területet, miközben kiegyenlítik a bőfelületet. Az eljárás azon túl, hogy elhalványítja vagy eltünteti a heget, a megnövekedett kollagéntermelésnek köszönhetően a hegesedés körüli bőrt is feszesíti.

A Harmony XL Pro iPixel gép páratlan rugalmasságot biztosít az orvosnak, hogy az egyes hegeket a lehető legoptimálisabban és a legnagyobb pontossággal kezelje. A lézerimpulzusokat meg lehet ismételni és „egymásra lehet rakni”, hogy még mélyebbre hatoljanak, így mikroszkopikus pontossággal pusztítsák el a heges szövetet. A kezelőorvos rövid vagy hosszú impulzusokat is alkalmazhat a hegek mélységétől függően.

Teendők a kezelés előtt

A kezelés előtti néhány hétben kerülje az erős napfényt és a szolárium használatát.

Mire számíthat a kezelés után?

A kezelést követő néhány napban a kezelt felületen bőrpirosodás, esetleg enyhe duzzanat várható, melyet speciális krémmel javasolt utókezelni.
A kezelést követő néhány hétben kerülni kell az erős napfényt és a szolárium, valamint a szauna használatát.
Bizonyos esetekben a hegkezelő beavatkozás egy ablatív hámosító kezelést javaslunk, melynek köszönhetően a kezelt felületen megjelenő friss bőr homogénebb lesz és nem üt el a környezetétől.

Felhívás!

Kedves Látogató!

  Cégünknél eddig is a pácienseink maximális védelme és kiszolgálása volt az elsődleges szempont, amely most még nagyobb jelentőséggel bír!

  A Szegi Medical Center nagyon szigorú belső működési protokollt dolgozott ki a járvány megelőzésének érdekében. Ez magába foglalja a szolgáltató egység folyamatos, intenzív fertőtlenítését, az orvosok és a munkavállalók egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, illetve a páciensek védelmére kialakított protokollok kidolgozását és betartatását.

  Cégünk csatlakozik a járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló hazai és nemzetközi erőfeszítésekhez, amelyekben fontos az Önök részvétele is, ezért a Cégünk tulajdonosi és vezetői köre az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A szakrendelésekre és szépészeti kezelésekre csak az alábbi feltételek mellett lehet bejelentkezni:
   • bejelentkezést követően recepciósaink mindenkit visszahívnak, és egy többpontos, a jelenlegi járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló kérdőívet fognak kitölteni az Önök együttműködésével,
   • amennyiben a legkisebb kockázat is felmerül, felajánlunk egy későbbi időpontban történő ismételt egyeztetést,
   • ha a kérdőív válaszai alapján az időpont lefoglalható, de a kezelés 2 napot meghaladó időpontban valósul meg, recepciósaink a kezelés előtti napon ismételten telefonálnak és egy pár kérdést ismételten feltesznek,
   • nagyon fontos, hogy akit recepciósaink nem érnek el telefonon és az előzetes szűréseket nem tudják lefolytatni, azt, a többi páciensünk érdekében nem áll módunkban fogadni.
  • Az elfogadott páciensek a klinikára való érkezést követően fertőtlenítési protokollon mennek keresztül, amelyhez nagy tisztelettel kérjük az együttműködésüket. Ez a protokoll kéz-, ruha-, és cipőfertőtlenítésből áll.
  • Meg szeretnénk kérni az érkező pácienseket, hogy maszkban érkezzenek és amíg klinikánkon tartózkodnak azt ne távolítsák el. 
  • A Szegi Medical Centerben egyidőben maximum 5 paciens tartózkodhat, ezért kérnénk a rendelési és kezelési idők pontos betartását illetve, hogy kísérő nélkül jöjjenek. Ha mindenképpen kísérővel szeretnének érkezni, akkor kísérőjének is végig kell csinálnia a meghatározott protokollt.
  • Javasoljuk pácienseinknek, hogy a kezelésekre ne tömegközlekedéssel érkezzenek.

  Ezek a protokollok lehet, hogy egy kis kellemetlenséget, nagyobb türelmet igényelnek, de biztonságossá teszik a Szegi Medical Centerben eltöltött időt és az igénybe vett szolgáltatásokat. Az időpontokat nem kell lemondani, a kívánt kezeléseket el lehet végeztetni. 

  Köszönjük türelmüket és együttműködésüket,

  Szegi Medical Center tulajdonosai és vezetősége

   

  X
  Kapcsolatfelvétel

   Időpontfoglalás

   Kezelésre, Vizsgálatra, Konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével is foglalhat időpontot.


   Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató


   X
   IDŐPONTFOGLALÁS

   Szegi Medical Center