Menopauza genitourináris szindróma (GSM) lézeres kezelése

Főoldal / Menopauza genitourináris szindróma (GSM) lézeres kezelése

ugrás a videóra

Kezelésünk előnyei:

  • Hormonmentes
  • Műtét és lábadozási idő nélkül
  • Fájdalommentes és biztonságos
  • Egyedülálló, precíziós robottechnológia
  • Általában 3 kezelés elegendő
  • Gyors és hatékony

Mire ajánljuk?

A menopauza során bekövetkező hormonális változások az intim területeket is nagyban befolyásolják.

Az ösztrogénszint-csökkenésének hatására a hüvelyfal elvékonyodhat, kiszáradhat, veszíthet rugalmasságából, valamint be is gyulladhat. Inkontinencia és visszatérő fertőzések is előfordulhatnak. Ez a menopauza genitourináris szindrómájaként (GSM) ismert tünetegyüttes. A menopauza más tüneteivel ellentétben, a GSM sajnos ritkán múlik el magától.

A problémára a legkorszerűbb hormon- és műtét nélküli megoldást az Alma Lasers FemiLift lézerével végzett kezelés jelenti, amely megfiatalítja a hüvelyt, megvastagítja annak falait és helyreállítja a természetes folyadéktermelődést.

A kezelés menete

A kezelést nőgyógyász szakorvossal folytatott konzultáció előzi meg, aki felállítja a diagnózist és ellenőrzi a páciens kezelésre való alkalmasságát. Az alapos állapotfelmérés érdekében az általános nőgyógyászati vizsgálatokon és nőgyógyászati ultrahangon felül intim kamerás diagnosztikát is javaslunk, mely során előtte-utána kép készítésére is van lehetőség.

Általában 3 kezelés szükséges a kívánt eredmény eléréséhez. A kezelések között 2-3 hónap szünetet javaslunk tartani.

A kezeléseket lézeres beavatkozásokban jártas, gyakorlott nőgyógyász szakorvosaink végzik az intim wellness területén csúcstechnológiát képviselő Alma Lasers FemiLift készülékkel. A kezelőfejek egyedülálló módon precíziós robottechnológiával vannak felszerelve, így a beállítások mindig optimálisan illeszkednek a páciens problémájának mértékéhez. Az automatikus vezérlés egyben kizárja az esetleges emberi tévedésből fakadó kockázatot a túl- vagy alulkezelést, illetve a hámfelületi sérülésekre. Az eljárás teljesen biztonságos, gyakorlatilag fájdalommentes, időtartama mintegy 30 perc.

A kezelés hatására elindul a kollagénrostok újratermelődése, mely a beavatkozást követő néhány hétben folytatódik, így bár a javulás azonnal érzékelhető, a végleges hatást hosszabb távon tapasztalhatja.

A kezelést a későbbiekben érdemes évi egy alkalommal megismételni az eredmény fenntartása érdekében.

Hogyan működik a lézeres kezelés?

A lézersugarak a hüvelybe helyezett cső alakú eszközön keresztül, ½ mm-nél kisebb sűrűségű rácsszerkezetben mikroszkopikus sérüléseket okozva jutnak be a dermisz alatti kollagén rétegbe. A hőhatás stimulálja a kollagén és elasztin termelődését, aminek eredményeként a hüvelyfal megfiatalodik, vastagabb és rugalmasabb lesz. Az eljárás javítja a hüvely vérkeringését és serkenti az új, egészséges, nagyobb immunitású szövetek képződését.

Teendők a kezelés előtt

Semmilyen előkészületre nincs szükség.

Mire számíthat a kezelés után?

Utókezelésre nincs szükség, a páciens a kezelés után azonnal visszatérhet mindennapi tevékenységeihez.

A kezelést követő első hétben a szexuális élet, az uszoda és a tampon használata nem javasolt.

Visszahívást kérése

*A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

(+36-1) 416-9994

Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató

X

Szegi Medical Center