Dr. Rencz Rita

Endokrinológus, belgyógyász szakorvos

1996-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 2003-ban szereztem belgyógyász majd 2015-ben endokrinológiai szakorvosi képesítést.

Két meghatározó, kitűnő, elismert szakembereket foglalkoztató diabetológia-endokrinológiai osztályon dolgoztam a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházban valamint a budapesti Szent Imre Kórházban.

Jelenleg endokrinológusként magánrendelés keretei között dolgozom, de lehetőségem nyílt egy kórház endokrin szakambulanciáján rendelni.

Itt a munkám szerves részét fogja képezni a különböző típusú pajzsmirigy betegségek diagnosztizálása, kezelése és hosszú távú követése.

Ezen kívül nőgyógyászati jellegű hormonális eltérésekkel, cikluszavarok, meddőség endokrin hátterének kivizsgálásával, kezelésével is szeretnék foglalkozni.

A diagnosztikus lehetőségeim keretei között mellékvese-és agyalapi mirigy betegségek gyanújával jelentkező páciensek kivizsgálását, kezelését és gondozását is tudom majd vállalni.

A diabetológiai-endokrinológiai valamint belgyógyászati tapasztalataimat felhasználva túlsúlyos páciensek teljeskörű kivizsgálását elvégzem, az eredmények alapján életmódbeli valamint szükség szerinti gyógyszeres kezelését, kontrollját, követését is szakmai feladatomnak tekintem.

Tekintettel arra, hogy az orvosi tevékenységem elsősorban anyagcsere betegségekre irányul, nagy jelentőséget tulajdonítok a prevenciónak és emiatt kiemelt figyelmet fordítok rá a munkám során.

Szegi Medical Center