Bőrgyógyászati Magánrendelés, Budapest

Főoldal / Szakrendelések / Bőrgyógyászati Magánrendelés, Budapest

Anyajegyek vizsgálata (melanoma szűrés), Szexuális úton terjedő fertőzések (STD), Pikkelysömör kezelése (Psoriasis), (Pattanásos) Aknés bőr, Rosacea, Seborrhea, Korral járó bőrelváltozások, Vírusos Szemölcsök, Gyermek-bőrgyógyászati kórképek, Foltos hajhullás, Allergiateszt, Arcfiatalítás, Izzadásgátlás, Hegkezelés.

A Szegi Medical Center magán bőrgyógyászati szakrendelését Budapesten az V. kerületben veheti igénybe (Ferenciek tere megállótól 5 perc gyalog). Egyedülálló lézeres kezeléseinkkel klinikailag bizonyított és hatékony megoldásokat is kínálunk.

Szakrendeléseinket Hétfőtől Péntekig (08:00-20:00) vehetik igénybe, bizonyos lézeres kezeléseinket akár Szombaton is! Időpont foglalása előjegyezéssel történik, hogy megkíméljük Önt a sorban állástól.

Egy hölgy az arcbőrét tapintja és nézi egy tükörben

Mit takar a bőrgyógyászat?

A bőr a legnagyobb szervünk és érzékszervünk. Védi testünket a sérülések ellen, megakadályozza, hogy veszélyes anyagok, kórokozók jussanak a szervezetbe, védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásaival szemben, megelőzi a kiszáradást, szabályozza a testhőmérsékletünket, valamint különféle ingereket is továbbít.

Bőrünk állapota tükrözi belső egyensúlyunk felbomlását, betegségei kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is. Nemcsak egészségi, esztétikai, de lelki problémát is jelenthetnek. Sok esetben a bőrön jelentkezik számos belső szerveket érintő megbetegedés, így a betegeket először a bőrgyógyász látja, az ő feladata, hogy ezen tünetek okára bukkanjon. A tapasztalat szerint jobban megviselik a betegeket a bőrtüneteik, mint a jól „elrejthető” belsőszervi betegségek.

A bőrgyógyászat a bőrt és függelékeit (haj, szőrzet, körmök, verejtékmirigyek), továbbá a külső nemi szervek betegségeit, illetve jó- és rosszindulatú elváltozásait vizsgálja, kezeli, de a megelőző-jellegű szűrések is feladatai közé tartoznak, mint például az anyajegy-szűrés.


Anyajegy dermatológiai vizsgálat

Bőrgyógyászati vizsgálat

A bőrgyógyászati vizsgálat, mint minden szakterületen a beteg kórelőzményének, azaz anamnézisének felvételével történik. A bőrgyógyász részletesen kikérdezi a pácienst a tüneteiről, mely elsősorban a bőrre vonatkozik, bár minden más korábbi betegség is fontos lehet.

Meglévő kezelési lapjait és laborleleteit mindig hozza magával a vizsgálatra, mivel ez az orvosnak hasznos információval szolgálhat. Kérjük, gondolja át mikor, hol és hogyan kezdődtek panaszai, miként változtak az idő múlásával – betegség lefolyása -, volt-e már hasonló tünete valamikor, illetve korábbi kezelései.

A bőrgyógyászának fontos tudnia, ha allergiás valamilyen gyógyszerre, ételre, növényre, pollenre. A rendszeres, vagy alkalmi gyógyszerek, természetgyógyászati-, kozmetikai szerek szedése, valamint külső alkalmazása is jelentőséggel bírhat.


Közép-európai Lézercentrumunkban az általános bőrgyógyászat mellett szakorvosaink szépészeti, esztétikai, sebészeti bőrgyógyászati kezeléseket is végeznek.


A leggyakoribb bőrgyógyászati problémák, melyekkel hozzánk fordulnak:

A leggyakoribb bőrgyógyászati problémák.

A bőrjelenségek lehetnek hevenyen kialakuló, sokszor szubjektív panasszal is kísért bőrbetegségek. Például csípés, allergiás bőrbetegségek, mint az ekcéma, csalánkiütés, vagy fertőzések, úgymint bakteriális, gombás és vírusos fertőzés. Lehetnek krónikus, évek óta fennálló bőrtünetek, mint pl. a pikkelysömör, ekcéma.

A bőrbetegségek egy része (pl. a bőrdaganatok) hosszú ideig észrevétlenül maradhatnak, mert panaszt nem okoznak, és/vagy rejtett régiókban (hajlatokban, genitális régió, talp) helyezkednek el. Rosszindulatú bőrdaganat kizárására évente indokolt és javasolt felkeresni a bőrgyógyászt!

Vannak bőrjelenségek, melyek nem tekinthetők valójában betegségnek. Ilyenek lehetnek a bőr jóindulatú növedékei (pl. a hajlatokban, nyakon megjelenő fibrómák), melyek elsősorban esztétikai problémát okoznak, vagy a lokalizáció miatt zavaróak, így eltávolításukra kozmetológiai indokkal kerülhet sor.


Hogyan készüljek a bőrgyógyászati vizsgálatra?

Hölgy gondolkozik, hogy miként készüljön bőrgyógyászati vizsgálatra.

Tiszta bőrfelülettel, körmökkel és hajjal érkezzen. Lehetőség szerint ne kenjen semmit az elváltozásra a vizsgálat előtt. A bőrgyógyász a konkrét diagnózis érdekében megvizsgálhatja a teljes bőrfelszínt, hajat, körmöket.

Az általános bőrgyógyászati vizsgálat nem jár fájdalommal. Az egyes esztétikai beavatkozások, illetve kisebb műtéti, lézeres beavatkozásoknál a kellemetlenségek elkerülésére helyi érzéstelenítést alkalmazunk.

Bizonyos kezeléseket, vizsgálatokat napsütötte bőrön nem célszerű végezni, mert az UV sugárzás hatására megváltozik a bőr immunológiai felépítése.


Mi történik a bőrgyógyászati konzultáció során?

Tapasztalt bőrgyógyászati szakorvos
  • Részletes anamnézis felvétel, ami a bőrtünet jellegétől függően a családi anamnézisre is kiterjedhet.
  • Fizikai vizsgálat, mely során a klinikumtól függően, nem csak az érintett régió kerül vizsgálatra, hanem esetenként az egész testfelszín is. Anyajegyvizsgálat esetén az egész testfelszín részletes vizsgálata egy speciális eszköz, a dermatoszkóp segítségével történik.
  • A bőrbetegségek egy részében sor kerülhet szövettani mintavételre, illetve további vizsgálatokra (labor, gomba és mikrobiológiai mintavétel), Történhetnek egyéb kiegészítő vizsgálatok is, mint az allergia vizsgálat, epicutan tesztelés, kontaktallergia/érzékenység igazolására, stb.
  • Terápia beállítása, megbeszélése.
  • Jóindulatú bőrdaganatok, vírusos szemölcsök eltávolítása elektrokauterrel, lézerrel

Orvos Centrumunk a mai legmodernebb technikával bíró, Közép-Európában egyedülálló lézerparkkal rendelkezik.

Rendelkezésre állnak különféle lézerkezelések (CO2, ER, Nd-YAG, stb.) mellett rádiófrekvenciás kauter, Excimer 308 kezelések is.

Alma Lasers kezelő gépek, legkorszerűbb technológia a szép és egészséges bőrért.

Szegi Medical Center