Bőrgyógyászati Magánrendelés, Budapest

Főoldal / Szakrendelések / Bőrgyógyászati Magánrendelés, Budapest

Anyajegyek vizsgálata (melanoma szűrés), Szexuális úton terjedő fertőzések (STD), Pikkelysömör kezelése (Psoriasis), (Pattanásos) Aknés bőr, Rosacea, Seborrhea, Korral járó bőrelváltozások, Vírusos Szemölcsök, Gyermek-bőrgyógyászati kórképek, Foltos hajhullás, Allergiateszt, Arcfiatalítás, Izzadásgátlás, Hegkezelés.

A Szegi Medical Center magán bőrgyógyászati szakrendelését Budapesten az V. kerületben veheti igénybe (Ferenciek tere megállótól 5 perc gyalog). Egyedülálló lézeres kezeléseinkkel klinikailag bizonyított és hatékony megoldásokat is kínálunk.

Szakrendeléseinket Hétfőtől Péntekig (08:00-20:00) vehetik igénybe, bizonyos lézeres kezeléseinket akár Szombaton is! Időpont foglalása előjegyezéssel történik, hogy megkíméljük Önt a sorban állástól.

Egy hölgy az arcbőrét tapintja és nézi egy tükörben

Mit takar a bőrgyógyászat?

A bőr a legnagyobb szervünk és érzékszervünk. Védi testünket a sérülések ellen, megakadályozza, hogy veszélyes anyagok, kórokozók jussanak a szervezetbe, védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásaival szemben, megelőzi a kiszáradást, szabályozza a testhőmérsékletünket, valamint különféle ingereket is továbbít.

Bőrünk állapota tükrözi belső egyensúlyunk felbomlását, betegségei kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is. Nemcsak egészségi, esztétikai, de lelki problémát is jelenthetnek. Sok esetben a bőrön jelentkezik számos belső szerveket érintő megbetegedés, így a betegeket először a bőrgyógyász látja, az ő feladata, hogy ezen tünetek okára bukkanjon. A tapasztalat szerint jobban megviselik a betegeket a bőrtüneteik, mint a jól „elrejthető” belsőszervi betegségek.

A bőrgyógyászat a bőrt és függelékeit (haj, szőrzet, körmök, verejtékmirigyek), továbbá a külső nemi szervek betegségeit, illetve jó- és rosszindulatú elváltozásait vizsgálja, kezeli, de a megelőző-jellegű szűrések is feladatai közé tartoznak, mint például az anyajegy-szűrés.


Anyajegy dermatológiai vizsgálat

Bőrgyógyászati vizsgálat

A bőrgyógyászati vizsgálat, mint minden szakterületen a beteg kórelőzményének, azaz anamnézisének felvételével történik. A bőrgyógyász részletesen kikérdezi a pácienst a tüneteiről, mely elsősorban a bőrre vonatkozik, bár minden más korábbi betegség is fontos lehet.

Meglévő kezelési lapjait és laborleleteit mindig hozza magával a vizsgálatra, mivel ez az orvosnak hasznos információval szolgálhat. Kérjük, gondolja át mikor, hol és hogyan kezdődtek panaszai, miként változtak az idő múlásával – betegség lefolyása -, volt-e már hasonló tünete valamikor, illetve korábbi kezelései.

A bőrgyógyászának fontos tudnia, ha allergiás valamilyen gyógyszerre, ételre, növényre, pollenre. A rendszeres, vagy alkalmi gyógyszerek, természetgyógyászati-, kozmetikai szerek szedése, valamint külső alkalmazása is jelentőséggel bírhat.


Közép-európai Lézercentrumunkban az általános bőrgyógyászat mellett szakorvosaink szépészeti, esztétikai, sebészeti bőrgyógyászati kezeléseket is végeznek.


A leggyakoribb bőrgyógyászati problémák, melyekkel hozzánk fordulnak:

A leggyakoribb bőrgyógyászati problémák.

A bőrjelenségek lehetnek hevenyen kialakuló, sokszor szubjektív panasszal is kísért bőrbetegségek. Például csípés, allergiás bőrbetegségek, mint az ekcéma, csalánkiütés, vagy fertőzések, úgymint bakteriális, gombás és vírusos fertőzés. Lehetnek krónikus, évek óta fennálló bőrtünetek, mint pl. a pikkelysömör, ekcéma.

A bőrbetegségek egy része (pl. a bőrdaganatok) hosszú ideig észrevétlenül maradhatnak, mert panaszt nem okoznak, és/vagy rejtett régiókban (hajlatokban, genitális régió, talp) helyezkednek el. Rosszindulatú bőrdaganat kizárására évente indokolt és javasolt felkeresni a bőrgyógyászt!

Vannak bőrjelenségek, melyek nem tekinthetők valójában betegségnek. Ilyenek lehetnek a bőr jóindulatú növedékei (pl. a hajlatokban, nyakon megjelenő fibrómák), melyek elsősorban esztétikai problémát okoznak, vagy a lokalizáció miatt zavaróak, így eltávolításukra kozmetológiai indokkal kerülhet sor.


Hogyan készüljek a bőrgyógyászati vizsgálatra?

Hölgy gondolkozik, hogy miként készüljön bőrgyógyászati vizsgálatra.

Tiszta bőrfelülettel, körmökkel és hajjal érkezzen. Lehetőség szerint ne kenjen semmit az elváltozásra a vizsgálat előtt. A bőrgyógyász a konkrét diagnózis érdekében megvizsgálhatja a teljes bőrfelszínt, hajat, körmöket.

Az általános bőrgyógyászati vizsgálat nem jár fájdalommal. Az egyes esztétikai beavatkozások, illetve kisebb műtéti, lézeres beavatkozásoknál a kellemetlenségek elkerülésére helyi érzéstelenítést alkalmazunk.

Bizonyos kezeléseket, vizsgálatokat napsütötte bőrön nem célszerű végezni, mert az UV sugárzás hatására megváltozik a bőr immunológiai felépítése.


Mi történik a bőrgyógyászati konzultáció során?

Tapasztalt bőrgyógyászati szakorvos
 • Részletes anamnézis felvétel, ami a bőrtünet jellegétől függően a családi anamnézisre is kiterjedhet.
 • Fizikai vizsgálat, mely során a klinikumtól függően, nem csak az érintett régió kerül vizsgálatra, hanem esetenként az egész testfelszín is. Anyajegyvizsgálat esetén az egész testfelszín részletes vizsgálata egy speciális eszköz, a dermatoszkóp segítségével történik.
 • A bőrbetegségek egy részében sor kerülhet szövettani mintavételre, illetve további vizsgálatokra (labor, gomba és mikrobiológiai mintavétel), Történhetnek egyéb kiegészítő vizsgálatok is, mint az allergia vizsgálat, epicutan tesztelés, kontaktallergia/érzékenység igazolására, stb.
 • Terápia beállítása, megbeszélése.
 • Jóindulatú bőrdaganatok, vírusos szemölcsök eltávolítása elektrokauterrel, lézerrel

Orvos Centrumunk a mai legmodernebb technikával bíró, Közép-Európában egyedülálló lézerparkkal rendelkezik.

Rendelkezésre állnak különféle lézerkezelések (CO2, ER, Nd-YAG, stb.) mellett rádiófrekvenciás kauter, Excimer 308 kezelések is.

Alma Lasers kezelő gépek, legkorszerűbb technológia a szép és egészséges bőrért.
Felhívás!

Kedves Látogató!

  Cégünknél eddig is a pácienseink maximális védelme és kiszolgálása volt az elsődleges szempont, amely most még nagyobb jelentőséggel bír!

  A Szegi Medical Center nagyon szigorú belső működési protokollt dolgozott ki a járvány megelőzésének érdekében. Ez magába foglalja a szolgáltató egység folyamatos, intenzív fertőtlenítését, az orvosok és a munkavállalók egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, illetve a páciensek védelmére kialakított protokollok kidolgozását és betartatását.

  Cégünk csatlakozik a járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló hazai és nemzetközi erőfeszítésekhez, amelyekben fontos az Önök részvétele is, ezért a Cégünk tulajdonosi és vezetői köre az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A szakrendelésekre és szépészeti kezelésekre csak az alábbi feltételek mellett lehet bejelentkezni:
   • bejelentkezést követően recepciósaink mindenkit visszahívnak, és egy többpontos, a jelenlegi járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló kérdőívet fognak kitölteni az Önök együttműködésével,
   • amennyiben a legkisebb kockázat is felmerül, felajánlunk egy későbbi időpontban történő ismételt egyeztetést,
   • ha a kérdőív válaszai alapján az időpont lefoglalható, de a kezelés 2 napot meghaladó időpontban valósul meg, recepciósaink a kezelés előtti napon ismételten telefonálnak és egy pár kérdést ismételten feltesznek,
   • nagyon fontos, hogy akit recepciósaink nem érnek el telefonon és az előzetes szűréseket nem tudják lefolytatni, azt, a többi páciensünk érdekében nem áll módunkban fogadni.
  • Az elfogadott páciensek a klinikára való érkezést követően fertőtlenítési protokollon mennek keresztül, amelyhez nagy tisztelettel kérjük az együttműködésüket. Ez a protokoll kéz-, ruha-, és cipőfertőtlenítésből áll.
  • Meg szeretnénk kérni az érkező pácienseket, hogy maszkban érkezzenek és amíg klinikánkon tartózkodnak azt ne távolítsák el. 
  • A Szegi Medical Centerben egyidőben maximum 5 paciens tartózkodhat, ezért kérnénk a rendelési és kezelési idők pontos betartását illetve, hogy kísérő nélkül jöjjenek. Ha mindenképpen kísérővel szeretnének érkezni, akkor kísérőjének is végig kell csinálnia a meghatározott protokollt.
  • Javasoljuk pácienseinknek, hogy a kezelésekre ne tömegközlekedéssel érkezzenek.

  Ezek a protokollok lehet, hogy egy kis kellemetlenséget, nagyobb türelmet igényelnek, de biztonságossá teszik a Szegi Medical Centerben eltöltött időt és az igénybe vett szolgáltatásokat. Az időpontokat nem kell lemondani, a kívánt kezeléseket el lehet végeztetni. 

  Köszönjük türelmüket és együttműködésüket,

  Szegi Medical Center tulajdonosai és vezetősége

   

  X
  Kapcsolatfelvétel

   Időpontfoglalás

   Kezelésre, Vizsgálatra, Konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével is foglalhat időpontot.


   Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató


   X
   IDŐPONTFOGLALÁS

   Szegi Medical Center