Proktológia – Aranyér Ambulancia

Főoldal / Szakrendelések / Proktológia – Aranyér Ambulancia

Aranyér / Végbélgyulladás / Végbélrepedés (fissura) / Végbél és környékének gyulladásos folyamatai / Végbélsipoly (fistula) / Végbélpolip / Vastagbéldaganat / Végbéldaganat 

A Szegi Medical Center magán proktológiai szakrendelését Budapesten az V. kerületben veheti igénybe (Ferenciek tere megállótól 5 perc gyalog). Rendelőnkben járóbeteg ellátásra van lehetőség. 

Szakrendeléseinket Hétfőtől Péntekig (08:00-20:00) vehetik igénybe. Időpont foglalása előjegyzéssel történik, hogy megkíméljük Önt a sorban állástól. 

Mit vizsgál a proktológus? 

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen esetekben érdemes proktológushoz fordulni. Gyakorlatilag bármilyen jellegű végbéltáji rendellenességekkel, aranyér, aranyeresség okozta kellemetlen tünetek estén ajánlott felkeresni szakorvosunkat. 

A proktológiai szakrendelésünkön az aranyerességet, a végbél környezetének gyulladásos folyamatait, jó, illetve rosszindulatú daganatait, a béltraktus alsó szakaszának problémáit és a végbél a különféle elváltozásait vizsgáljuk. 

Hogyan alakaul ki az aranyér?

Az aranyér a végbél nyálkahártyája alatti vénákból alakul ki, melyek ha kórosan megduzzadnak azt aranyérnek, illetve aranyerességnek nevezzük. A duzzadt vénák kiboltosulnak csomószerűen és jellemzően ezek az aranyeres csomók 3 fő szektorban alakulnak ki. A tünetek eltérhetnek, míg egyesek csak tünetmentes kidudorodásokat tapasztalnak, másoknál változatos tüneteket is okozhat az aranyér.

Milyen tünetek esetén érdemes bejelentkezni aranyér, illetve végbél vizsgálatra? 

 • Aranyér okozta kellemetlenségek 
 • Végbélfájdalom 
 • Végbéltáji komfortérzet elvesztése 
 • Váladékozás 
 • Viszketés
 • Túlzott és hirtelen fogyás 
 • Véres széklet 
 • Szokatlan elváltozások a végbélnyílás körül 
 • Végbélsipoly (a műtéti beavatkozást nincs módunkban elvégezni, de szakorvosunk megvizsgálja és szükség esetén továbbirányítja önt.) 

Továbbá minden olyan végbéltáji, aranyér, illetve aranyeresség okozta kellemetlenséggel bizalommal fordulhat hozzánk, amely gondot okoz a mindennapokban. Számunkra a legfontosabb az ön biztonsága és jó közérzete. Nálunk nem kell zavarban éreznie magát, problémáit kellő tapintattal orvosoljuk. 

Hogyan tud felkészülni a vizsgálatra? 

Korábbi kezelési lapjait és laborleleteit hozza magával a vizsgálatra. Ezen kívül megkérjük, hogy gondolja át mikor, hol és hogyan kezdődtek panaszai, illetve, hogy miként változtak az idő múlásával. Korábbi orvosi látogatásairól, illetve esetleges gyógyszerallergiájáról is számoljon be a proktológusnak. 

Milyen megoldások vannak a proktológiai jellegű problémákra? 

A kezelést mindig alapos vizsgálat és a diagnózis felállítása előzi meg. Sok esetben nincs szükség radikális beavatkozásra, mivel az elváltozás kúppal, kenőccsel, esetleg gyógyszerrel kezelhető. 

Vastagbélrák, vagy más, komoly elváltozás esetén szakorvosa határozza meg, mi legyen a következő lépés. 

Felhívás!

Kedves Látogató!

  Cégünknél eddig is a pácienseink maximális védelme és kiszolgálása volt az elsődleges szempont, amely most még nagyobb jelentőséggel bír!

  A Szegi Medical Center nagyon szigorú belső működési protokollt dolgozott ki a járvány megelőzésének érdekében. Ez magába foglalja a szolgáltató egység folyamatos, intenzív fertőtlenítését, az orvosok és a munkavállalók egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, illetve a páciensek védelmére kialakított protokollok kidolgozását és betartatását.

  Cégünk csatlakozik a járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló hazai és nemzetközi erőfeszítésekhez, amelyekben fontos az Önök részvétele is, ezért a Cégünk tulajdonosi és vezetői köre az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A szakrendelésekre és szépészeti kezelésekre csak az alábbi feltételek mellett lehet bejelentkezni:
   • bejelentkezést követően recepciósaink mindenkit visszahívnak, és egy többpontos, a jelenlegi járvány megelőzésének és terjedésének megakadályozására szolgáló kérdőívet fognak kitölteni az Önök együttműködésével,
   • amennyiben a legkisebb kockázat is felmerül, felajánlunk egy későbbi időpontban történő ismételt egyeztetést,
   • ha a kérdőív válaszai alapján az időpont lefoglalható, de a kezelés 2 napot meghaladó időpontban valósul meg, recepciósaink a kezelés előtti napon ismételten telefonálnak és egy pár kérdést ismételten feltesznek,
   • nagyon fontos, hogy akit recepciósaink nem érnek el telefonon és az előzetes szűréseket nem tudják lefolytatni, azt, a többi páciensünk érdekében nem áll módunkban fogadni.
  • Az elfogadott páciensek a klinikára való érkezést követően fertőtlenítési protokollon mennek keresztül, amelyhez nagy tisztelettel kérjük az együttműködésüket. Ez a protokoll kéz-, ruha-, és cipőfertőtlenítésből áll.
  • Meg szeretnénk kérni az érkező pácienseket, hogy maszkban érkezzenek és amíg klinikánkon tartózkodnak azt ne távolítsák el. 
  • A Szegi Medical Centerben egyidőben maximum 5 paciens tartózkodhat, ezért kérnénk a rendelési és kezelési idők pontos betartását illetve, hogy kísérő nélkül jöjjenek. Ha mindenképpen kísérővel szeretnének érkezni, akkor kísérőjének is végig kell csinálnia a meghatározott protokollt.
  • Javasoljuk pácienseinknek, hogy a kezelésekre ne tömegközlekedéssel érkezzenek.

  Ezek a protokollok lehet, hogy egy kis kellemetlenséget, nagyobb türelmet igényelnek, de biztonságossá teszik a Szegi Medical Centerben eltöltött időt és az igénybe vett szolgáltatásokat. Az időpontokat nem kell lemondani, a kívánt kezeléseket el lehet végeztetni. 

  Köszönjük türelmüket és együttműködésüket,

  Szegi Medical Center tulajdonosai és vezetősége

   

  X
  Kapcsolatfelvétel

   Időpontfoglalás

   Kezelésre, Vizsgálatra, Konzultációra az alábbi űrlap kitöltésével is foglalhat időpontot.


   Adatait bizalmasan kezeljük! Adatkezelési tájékoztató


   X
   IDŐPONTFOGLALÁS

   Szegi Medical Center