Proktológia – Aranyér Ambulancia

Főoldal / Szakrendelések / Proktológia – Aranyér Ambulancia

Aranyér / Végbélgyulladás / Végbélrepedés (fissura) / Végbél és környékének gyulladásos folyamatai / Végbélsipoly (fistula) / Végbélpolip / Vastagbéldaganat / Végbéldaganat / Lézeres aranyér műtét

A Szegi Medical Center magán proktológiai szakrendelését Budapesten az V. kerületben veheti igénybe (Ferenciek tere megállótól 5 perc gyalog). Rendelőnkben járóbeteg ellátásra van lehetőség. 

Szakrendeléseinket Hétfőtől Péntekig (08:00-20:00) vehetik igénybe. Időpont foglalása előjegyzéssel történik, hogy megkíméljük Önt a sorban állástól. 

Mit vizsgál a proktológus? 

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen esetekben érdemes proktológushoz fordulni. Gyakorlatilag bármilyen jellegű végbéltáji rendellenességekkel, aranyér, aranyeresség okozta kellemetlen tünetek estén ajánlott felkeresni szakorvosunkat. 

A proktológiai szakrendelésünkön az aranyerességet, a végbél környezetének gyulladásos folyamatait, jó, illetve rosszindulatú daganatait, a béltraktus alsó szakaszának problémáit és a végbél a különféle elváltozásait vizsgáljuk. 

Hogyan alakaul ki az aranyér?

Az aranyér a végbél nyálkahártyája alatti vénákból alakul ki, melyek ha kórosan megduzzadnak azt aranyérnek, illetve aranyerességnek nevezzük. A duzzadt vénák kiboltosulnak csomószerűen és jellemzően ezek az aranyeres csomók 3 fő szektorban alakulnak ki. A tünetek eltérhetnek, míg egyesek csak tünetmentes kidudorodásokat tapasztalnak, másoknál változatos tüneteket is okozhat az aranyér.

Milyen tünetek esetén érdemes bejelentkezni aranyér, illetve végbél vizsgálatra? 

  • Aranyér okozta kellemetlenségek 
  • Végbélfájdalom 
  • Végbéltáji komfortérzet elvesztése 
  • Váladékozás 
  • Viszketés
  • Túlzott és hirtelen fogyás 
  • Véres széklet 
  • Szokatlan elváltozások a végbélnyílás körül 
  • Végbélsipoly (a műtéti beavatkozást nincs módunkban elvégezni, de szakorvosunk megvizsgálja és szükség esetén továbbirányítja önt.) 

Továbbá minden olyan végbéltáji, aranyér, illetve aranyeresség okozta kellemetlenséggel bizalommal fordulhat hozzánk, amely gondot okoz a mindennapokban. Számunkra a legfontosabb az ön biztonsága és jó közérzete. Nálunk nem kell zavarban éreznie magát, problémáit kellő tapintattal orvosoljuk. 

Hogyan tud felkészülni a vizsgálatra? 

Korábbi kezelési lapjait és laborleleteit hozza magával a vizsgálatra. Ezen kívül megkérjük, hogy gondolja át mikor, hol és hogyan kezdődtek panaszai, illetve, hogy miként változtak az idő múlásával. Korábbi orvosi látogatásairól, illetve esetleges gyógyszerallergiájáról is számoljon be a proktológusnak. 

Milyen megoldások vannak a proktológiai jellegű problémákra? 

A kezelést mindig alapos vizsgálat és a diagnózis felállítása előzi meg. Sok esetben nincs szükség radikális beavatkozásra, mivel az elváltozás kúppal, kenőccsel, esetleg gyógyszerrel kezelhető. 

Vastagbélrák, vagy más, komoly elváltozás esetén szakorvosa határozza meg, mi legyen a következő lépés. 

Szegi Medical Center