Urológia

Home / Szakrendelések / Urológia

Szakrendelésünkön tapasztalt urológus szakorvosaink mindkét nemnél a vizeletkiválasztó rendszer, a vesék, húgyutak, a húgyhólyag, húgycső, illetve férfiaknál a prosztata, herék, hímvessző elváltozásait, betegségeit diagnosztizálják és kezelik, továbbá teljes körű szűrővizsgálatokkal, laborpanelekkel is az Önök rendelkezésére állnak.

Első lépés az anamnézisének felvétele, vagyis megismerni az előzményeket, kórtörténetet. A vizsgálatra hozzon magával minden eddigi urológiai vizsgálati eredményt, kezelést, esetleg műtéti zárójelentést.

Samsung 5D HS60 ultrahang készülék

A frissen ürített vizeletből tesztcsíkkal a gennysejtek, illetve a vörösvértestek is kimutathatók. A fizikális vizsgálat kiterjed az urológiai szervek testfelszíni megtekintésére és ezek megtapintására.

A rendelkezésre álló, egyedülálló 5D-s HS60 ultrahang készülékkel a vesék láthatóvá tehetők és a telt hólyag vizsgálható. Fontos a vesében a kő, esetleges daganat vagy pangás észlelése, illetve a hólyagban ezeken kívül a visszamaradt vizeletmennyiség meghatározása.

Ultrahang vizsgálatra mindig telt hólyaggal érkezzünk !

A magán urológiai rendelőbe nem szükséges beutaló!


És amiről nem szívesen beszélünk…

Az urológiai betegségek jelentős része az intim szférába tartozik. Többnyire ezeket a panaszokat a legtöbben szégyellik. Éppen ezért nyugodt körülményekre, csendre és a külső világ kirekesztésére van szükség az urológiai tünetek feltárásához.
Különösen két betegségcsoport van, amelyről nem szívesen beszélünk: a férfiak pénisz merevedési zavara, míg a nőknél a vizelet inkontinenciája. Ez utóbbi a nőgyógyászati résznél részletesen megtalálható!

Mindkét betegség hatékonyan gyógyítható. Ehhez azonban szükséges a beteg őszintesége és az orvos empátiája.

Férfi merevedési zavar:

A férfiak merevedési zavara lehet pszichés gátlás következménye, (inkább a fiatalabb korra jellemző), és lehet általános érbetegség része. A merevedés normális működése ugyanis csak úgy lehetséges, ha a férfi nemi hormonok szintje rendben van, és a kellő ingerhatás után a pénisz vérrel tud megtelni, ez adja feszülését, megkeményedését. Ha az erek rugalmassága romlik, ez a funkció károsodik.

Sajnos a tapasztalatok szerint a merevedési zavar után néhány évvel, gyakrabban jelentkeznek más érbetegségek, pl szívinfarktus, vagy agyvérzés.

Komoly előrejelzést ad tehát, hogy a merevedési zavar megelőzi az általános szív- és érbetegséget, vagyis ezt a tünetet nagyon komolyan kell vennünk.

Rendelői körülmények között a vizsgálati lehetőségek adottak a merevedési zavar kivizsgálására, a gyógykezelés megindítására és követésére.

Női inkontinencia :

Legalább ilyen kényes kérdés a női inkontinencia. Először csak egy-két csepp vizeletvesztést jelent, köhögéskor, nevetéskor, sietős lépteknél, amelyet eleinte egy tisztasági betét is megold. A végleges megoldás halogatása azonban itt sem célravezető, jobb eredményt hoz, ha idejekorán kezeljük a bajt. Először tornával, életmód változtatással is megoldódnak a panaszok, később azonban már csak a műtét segít, de a beavatkozás nem megterhelő és hosszú évekre megoldja a problémát.

Lézeres inkontinencia kezelésünkről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Ne halogassuk a szégyellnivaló betegségek feltárását és a megoldást! Ennek első lépése, ha telefonon bejelentkezik az urológiai szakrendelésünkre.

Filters Sort
Megnevezés
Ár
Nőgyógyászat
Urológia
STD szűrés 4-es panel
25.000Ft
Nőgyógyászat
Urológia
STD szűrés 3-es panel
19.000Ft
Nőgyógyászat
Urológia
STD szűrés 2-es panel
14.000Ft
Urológia
Urológiai szakorvosi konzultáció
22.000Ft
Urológia
Urológiai szakorvosi kontroll 1 hónapon belül
15.000Ft
Urológia
Potenciazavarok kivizsgálása, kezelése
22.000Ft
Urológia
Változókori panaszok kivizsgálása és kezelése (férfi klimax)
22.000Ft
Urológia
Női és férfi vizelettartási panaszok kivizsgálása és kezelése
22.000Ft
Urológia
Urológiai ultrahang vizsgálat (vese, hólyag, prosztata)
14.000Ft
Urológia
Here ultrahang vizsgálat
14.000Ft
Urológia
Prosztata masszázs kiegészítő vizsgálatként
5.000Ft
Urológia
Urine culture (masszázs utáni vizelet tenyésztés) kiegészítő vizsgálatként
10.000Ft
Urológia
Húgycsőváladék tenyésztés kiegészítő vizsgálatként
22.600Ft
Urológia
Katéter felhelyezés vagy csere kiegészítő vizsgálatként
15.000Ft

Szegi Medical Center