Urológia

Ez a szolgáltatás jelenleg nem elérhető klinikánkon

Szakrendelésünkön tapasztalt urológus szakorvosaink mindkét nemnél a vizeletkiválasztó rendszer, a vesék, húgyutak, a húgyhólyag, húgycső, illetve férfiaknál a prosztata, herék, hímvessző elváltozásait, betegségeit diagnosztizálják és kezelik, továbbá teljes körű szűrővizsgálatokkal, laborpanelekkel is az Önök rendelkezésére állnak.

Első lépés az anamnézisének felvétele, vagyis megismerni az előzményeket, kórtörténetet. A vizsgálatra hozzon magával minden eddigi urológiai vizsgálati eredményt, kezelést, esetleg műtéti zárójelentést.

Samsung 5D HS60 ultrahang készülék

A frissen ürített vizeletből tesztcsíkkal a gennysejtek, illetve a vörösvértestek is kimutathatók. A fizikális vizsgálat kiterjed az urológiai szervek testfelszíni megtekintésére és ezek megtapintására.

A rendelkezésre álló, egyedülálló 5D-s HS60 ultrahang készülékkel a vesék láthatóvá tehetők és a telt hólyag vizsgálható. Fontos a vesében a kő, esetleges daganat vagy pangás észlelése, illetve a hólyagban ezeken kívül a visszamaradt vizeletmennyiség meghatározása.

Ultrahang vizsgálatra mindig telt hólyaggal érkezzünk !

A magán urológiai rendelőbe nem szükséges beutaló!


És amiről nem szívesen beszélünk…

Az urológiai betegségek jelentős része az intim szférába tartozik. Többnyire ezeket a panaszokat a legtöbben szégyellik. Éppen ezért nyugodt körülményekre, csendre és a külső világ kirekesztésére van szükség az urológiai tünetek feltárásához.
Különösen két betegségcsoport van, amelyről nem szívesen beszélünk: a férfiak pénisz merevedési zavara, míg a nőknél a vizelet inkontinenciája. Ez utóbbi a nőgyógyászati résznél részletesen megtalálható!

Mindkét betegség hatékonyan gyógyítható. Ehhez azonban szükséges a beteg őszintesége és az orvos empátiája.

Férfi merevedési zavar:

A férfiak merevedési zavara lehet pszichés gátlás következménye, (inkább a fiatalabb korra jellemző), és lehet általános érbetegség része. A merevedés normális működése ugyanis csak úgy lehetséges, ha a férfi nemi hormonok szintje rendben van, és a kellő ingerhatás után a pénisz vérrel tud megtelni, ez adja feszülését, megkeményedését. Ha az erek rugalmassága romlik, ez a funkció károsodik.

Sajnos a tapasztalatok szerint a merevedési zavar után néhány évvel, gyakrabban jelentkeznek más érbetegségek, pl szívinfarktus, vagy agyvérzés.

Komoly előrejelzést ad tehát, hogy a merevedési zavar megelőzi az általános szív- és érbetegséget, vagyis ezt a tünetet nagyon komolyan kell vennünk.

Rendelői körülmények között a vizsgálati lehetőségek adottak a merevedési zavar kivizsgálására, a gyógykezelés megindítására és követésére.

Női inkontinencia :

Legalább ilyen kényes kérdés a női inkontinencia. Először csak egy-két csepp vizeletvesztést jelent, köhögéskor, nevetéskor, sietős lépteknél, amelyet eleinte egy tisztasági betét is megold. A végleges megoldás halogatása azonban itt sem célravezető, jobb eredményt hoz, ha idejekorán kezeljük a bajt. Először tornával, életmód változtatással is megoldódnak a panaszok, később azonban már csak a műtét segít, de a beavatkozás nem megterhelő és hosszú évekre megoldja a problémát.

Lézeres inkontinencia kezelésünkről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Ne halogassuk a szégyellnivaló betegségek feltárását és a megoldást! Ennek első lépése, ha telefonon bejelentkezik az urológiai szakrendelésünkre.

Szegi Medical Center